Medové kuracie krídelká

kristtin - fotkakristtin, 27. marca 2014
Medové kuracie krídelká
Foto: kristtin

Chrumkavá závislosť ! Pri pečení rozvonia celú domácnosť ale recept je vhodný aj na prvé jarné grilovačky, keď už máme vonku pekne.

5
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

2 kg
1 pl
2 pl
1 strúčik
Šalát:
 (alebo acidofilné mlieko)




Postup

  1. 1

    Kuracie krídelka vložíme do väčšej misky. Posolíme, pridáme korenie, olivový olej, mletú červenú papriku, rozdrtený cesnak a med.Poridne premiešame. Mäso dáme odležať do chladničky aspoň na dve hodinky.

  2. 2

    Po odležaní vyberieme, dáme do vrecka na pečenie. Vo vrecku sa kuracie krídla nádherne upečú do chrumkava, treba však dať pozor na teplotu rury. Ak by bola teplota príliž silná, mohli by sa vysušiť. Dobrá teplota je tak okolo 170 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút, treba kontrolovať. Keď sú zlatisté tak sú hotové.

  3. 3

    Kuracie krídelká najviac chutia so šalátom. Úplne jednoduchý recept je nakrájať všetkú zeleninu zo zoznamu a pokvapkať acidkom, alebo zakysankou. Pokiaľ acidko neľúbite, pokvapkajte šalát citrónovou šťavou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

heliana
Verím, že chutia skvelo, máš ich aj pekne naaranžované.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia