Medailónky z diviny s viedenskou knedľou a omáčkou zo záhradnej zmesi

Autor receptu: gman

vykombinovany recept

2
porcie

Postup

  1. platky diviny (ja som pouzil stehno z daniela) nalozime do marinady, ktoru som si pripravil z oleja, cerveneho vina, jalovca, cierneho korenia, bobkoveho listu, klincekov a cibule. prisadam sa medze nekladu, najlepsie, ked si da kazdy, co ma rad a co si mysli, ze by bolo fajn. maso som nechal marinovat cca 24hodin.
  2. viedensku knedlu som si pripravil podla recetu z varechy. rozky na kocky, mlieko, vajce olej, sol, trosku hrubej muky, aby bola hmota pevna. varil som 20min v osolenej vode.
  3. na pripravu omacky som pouzil zmes mrazeneho ovocia, maliny, jahody, cernice. moze byt urcite cokolvek ine. zmes som dal do vody, pridal krystalovy cukor uvaril a zredukoval.
  4. namarinovane platky masa som osusil, aby na nich nebolo moc oleja a pripravil na sposob steakov.