Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým

5
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Na 40g masla a 3 PL oleja posmažíme cibuľu, nakrájané listy mäty a čili. Spolu 4- 5min dusíme
  2. Pridáme cuketu nakrájanú na ľubovolné kúsky, premiešavame a dusíme 5 min na slabom ohni.
  3. Ryžu, ktorú sme min 2x prepláchli môžeme pridať k podusenej cukete. Posolíme, okoreníme, podlejeme decom vína. Keď víno vyprchá, začneme podlievať vývarom. Často premiešavame a varíme už len cca 20 min
  4. po 15 min som pridala zvyšných cca 50 g parmezánu. Ďalej len ochutnávam, či je ryža hotová a podlievam toľko, aby bolo rizoto krémové, tzn., že nedrží na kôpke ale tečie po tanieri :)
  5. Asistenti v takom teple radšej oddychujú :)