Mätové placky - Naneli Mücver

cesminaz - fotkacesminaz, 28. mája 2014
Mätové placky - Naneli Mücver
Foto: cesminaz

Sú skvelé samotné,alebo ako príloha..

25 ks
porcií
25-30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 veľký zväzok
6 strúčikov
3 ČL
2 dl
1,5 dl
2 ks
podla chuti
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a na hrubšie nastrúhame.Čerstvú mätu listy aj mladé stonky,nakrájame na menšie a pridáme k zemiakom.Cesnak tiež nastrúhame na jemno k zemiakom.V druhej mise si zmiešame 2 vajcia,muku,mlieko,sol a sušenú mätu..dobre premiešame a nalejeme k zemiakom...

    Mätové placky - Naneli Mücver - obrázok 1
  2. 2

    V jednej panvici rozohrejeme olej a s velkou lyžicou kladieme po jednom mätovú masu...1PL je 1placka :-) Opečieme z oboch strán asi 4-5minut do zlatohneda a vykladáme na kuchynský papier,aby odsal prebytočný tuk.

    Mätové placky - Naneli Mücver - obrázok 2
  3. 3

    Placky sú velmi chutné najmä ked si ich namáčate do cesnakového jogurtu,kedže mäta a cesnak skvele k sebe pasujú ;-D Ale podávať ich môžte akokoľvek,aj ako hlavné jedlo napriklad s niakou zemiakovou,alebo inou kašou.. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

nika8
super recept, ukladam do KK, urcite vyskusam. dakujem za inspiraciu :)
safran
už keď vidím nejakú dvojbodku nad iným písmenom ako a - tuším výborný recept :-)
kukulienka71
@cezminaz , moja mäta už má celkom pekné lístky, ukladám recept a ozvem sa po degustovaní ;-) som zvedavá na chuť cesnaku s mätou.
eviana
@cesminkaz moja milá, tak toto je ďalšia pecka z Tvojej kuchyne... veľmi sa mi popačuje, mäty mám zo tri druhy, v piatok vraj ďalší druh pribudne, tak môžem skúšať... a ja veru veľmi rada budem, bo na prvý pohľad sa mi tieto placky popačujú... dám vedieť, veď ma poznáš :) Ďakujem :)
eviana
Jejdaneeenky... už aj hviezdičky fungujú som si práve všimla... tak šup Ti tam hneď celé hviezdne nebo 5* :)
braxi
veľmi pekný recept, určite zajtra vyskúšam, len nerozumiem prečo aj sušená mäta a dve misky...už sa teším na placky a som zvedavá na chuť mäty v nich
cesminaz
@kukulienka ..tvoja ma len listky?-ja jej mam uz habadej a je krasna :-) Cesnak a mäta je podla mna veeelmi chutna kombinacia a to nielen v tomto jedle.Budem rada,ak vyskusas,daj potom vediet ako ti to spolu "seklo" ;-DD @evianka moja draha,tesim sa ze sa ti placky pacia :-) ..aj ja mam doma 2druhy mäty,jednu svetlejsiu-jemnejsiu a druhu tmavsiu-hrubsimi listkami.Tato svetlejsia je podla mna,takou jemnejsou chutou a ta druha ma silnejsiu chut :-) ..dakujem za hviezdicky
cesminaz
@frezia :-) dakujem,budem rada @braxi :-))) ...tak 2 misky preto,lebo som uz nastruhala zemiaky do jednej misky a tak som musela zamiesat cesticko zvlast do druhej... no a potom to zmiesat dokopy ;-P ..preto aj susena mäta,lebo cerstva mäta ma ked sa vari "slabsiu"chut a sucha "silnejsiu" ..aspon podla mojich skusenosti :-) a varim s mätou naozaj dost.Das za velky zväzok cerstvej a das aj 3kl susenej...chut bude intenzivnejsia :-) ..budem rada,ak vyskusas,daj potom vediet :-)
1x jerica
ericka
Určite vyskúšam, mäta na záhradke rastie a jedlá a nápoje s pridaním mäty chutia fantasticky. Recept ukladám a dávam5*
safran
vo všeobecnosti platí také zjednodušenie, že sušená bylinka je 3x výraznejšia alebo teda, treba dať 3x menej, ako objem čerstvej, ak má byť rovnaký dojem
cesminaz
@pusta :-) @afataga :-) ...placky chutia dobre,tak mätovo :-) mozno pre niekoho nezvykla chut,ale my mame mätu radi :-) @Ericka Dakujem za hviezdicky :-P ...mäta je pre mna jedna super "rastlinka" ci uz naslano,alebo nasladko ;-D
cesminaz
@safran :-) ..vdaka za objasnenie ;-D Teraz ked je cerstva mäta,tak ju treba pouzit cerstvu kde sa da,kde sa hodi..cestva naozaj nema silnu chut,ma jemnejsiu.A preto namiesto "jedneho vagonu"cerstvej mäty,som ju v tychto plackach pouzila v kombinacii so susenou :-)
alex37
ďaľší zaujímavý rcpt od teba. Mätu milujeeeeem :-) Uložené :-)
marikafil
konečne hviezdičky - a k tomuto receptu právom plný počet! určite vyskúšam, mám dva druhy mojej vlastnej mäty a tretia mi rastie od susedov popod plot:-)
garanco
Aj keď veľmi rada používam bylinky do rôznych jedál, ale priznám sa, takúto kombináciu som ešte neskúšala, ale určite vyskúšam. Recept sa mi páči!
cesminaz
@garanco :-)..aj ja pouzivam vseliake bylinky do jedal :-) a aj tato kombinacia je velmi chutna ;-D a dufam ,ze bude aj tebe chutit.
mijaita
@cesminaz výborné ! Něco mi k nim scházelo, tak jsem udělala limenézu. Recept vložím. Foto odměnou za dobrý recept !



cesminaz
Jeeej @mijaita si ma milo prekvapila ;-)) placky mas krasne aj s tou limenezou! Aj ja ich mam najradsej s cesnakovym jogurtom :-) len tak si ich donho namackat... Na tu limenezu mozes dat recept,som zvedava ;-P Dakujem ti za vyskusanie receptu aj za krasnu fotku! Som velmi rada,ze ti placky chutia ;-D
cesminaz
@mijaita :-) ja mam rada teple placky..chutia dobre aj teple aj studene :-) komu ako. Tvoja limeneza vyzera skvelo,je to nieco ako jogurt s cesnakom.Nabuduce vyskusam tvoju limenezu a dam ti vediet :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia