Matcha sushi rolády

empedokles - bez fotkyempedokles, 10. augusta 2012
12-18
porcií
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

3/4 salka
1 polievkova lyzica
1/4 KL
3
1/2 salka
2 polievkova lyzica
Na krem:
150 g
2 1/2 polievkova lyzica
100 ml
3/4 salka




Postup

  1. 1

    Predhrejte ruru na 180 stupnov. Vymastite plech maslom, vlozte peciaci papier a tiez ho potrite maslom. Pripravte si 2 utierky posypane pras. cukrom. V miske preosejeme muku, Matcha prasok a prasok do peciva.

  2. 2

    V kovovej miske vyslahame vajcia s cukrom. Nad parou vyslahame krem. Ked je krem hotovy vyslahame ho pri vysokej rychlosti aby trochu vychladol. Zmes vylejeme do muky a jemne vymiesame cesto. Ked je cesto vsade zelene pridame rozpustene maslo. Cesto vylejeme na plech a pecieme cca. 8-10min. Ked je hotove rozdelime ho na dve casti po dlzke a zrolujeme do utierok. Cesto nechame kompletne vychladnut.

  3. 3

    Krem: do misky vlozime bielu cokoladu so slahackou a vlozime do mikrovlnky. Za obcastneho miesania pockame kym sa cokolada nerozpusti a vznikne nam hladky krem. Vmiesame praskovy cukor a rozpustene maslo. Pockame kym nam krem trochu nezacne tuhnut. Krem natreme na roladky a zarolujeme ich do folie. Nechame v chladnicke az kym krem nestuhne.

  4. 4

    Krajame na kolieska velkosti sushi. Ozdoba na vrch je lubovolna. Moje sice nevyzeraju ako sushi ale na 1. krat sa im radujem a su chutne:)))) Recept samozrejme neni moj.

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá to veľmi lákavo a netradične.... zo zeleným čajom som robila krém ale cesto som ešte nepiekla.... až sa mi zadarí, vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia