Matcha cake

johaneska - fotkajohaneska, 14. júla 2016
Matcha cake
Foto: johaneska

Lahodný koláč, ktorý chutí výborne so šľahačkou, zmrzlinou alebo mandľovým maslom. Ovocie nesmie chýbať...

9-12
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
80 g
3 ks
1 ČL
štipka
4 PL
60 g mleté
90 g
7 g (1 vrecúško)




Postup

  1. 1

    Maslo si vyšľaháme spolu s cukrom a postupne pridáme žĺtky a mlieko.

  2. 2

    V druhej mise si zmiešame všetky sypké suroviny: muku, pomleté mandle, kypriaci prášok a matcha. Zmes vmiešame do krému z masla.

  3. 3

    Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne primiešame do cesta. Pečieme v predohriatej rúre pri 170 stupňoch 45-50 minut.

  4. 4

    Koláč necháme vychladnúť v rúre. Tak ako aj pri cheesecake aby zmenou teploty sa neprepadol.

    Matcha cake - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia