Kuracie karí

Massaman kuracie karí (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a to kokosové mlieko a originál Massaman curry paste.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Otvoríme si konzervu kokosového mlieka a odoberieme vrchnú tukovú vrstvu na wok, rozohrejeme a pridáme pastu, silné nátury celých 50 g, tehotné ženy a deti len polovicu, necháme pastu prevrieť a rozpustiť v kokosovom tuku. Keď máme pekne spojenú pastu s kokosovým tukom, pridáme na veľké kusy nakrájané kuracie prsia, môžme aj s kožou, ja ale dávam čisté, pridáme na mesiačiky nakrájané zemiaky a cibuľu. Do konzervy od kokosového mlieka, prilejeme trocha vody, to čo sme odobrali na začiatku a pridáme to celé k jedlu, necháme dusiť na miernom plameni 15 minút.
  2. Po 15 minútach pridáme kešu, alebo arašidy, rybaciu omáčku, tamarindovú omáčku, palmový cukor, ak sa nám jedlo zdá riedke, môžme doladiť tapiokovou zátrepkou, hustota jedla strašne záleží na kvalite kokosového mlieka, treba to celé doladiť podľa chuti. Povaríme ešte 5 minút a jedlo môžme podávať, čisté do misky, alebo s jazmínovou ryžou.