Mäsový „bochník“ s vajíčkami

Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013
Mäsový „bochník“ s vajíčkami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks staršie namočené v mlieku
3 ks uvarené natvrdo
2 ks do zmesi
 podľa chuti
5 PL
100 g
1 hrsť
Na pečenie:
1 ks
3 strúčiky
100 ml
 na obalenie sekanej




Postup

  1. 1

    Mäso dáme do misy, pridáme dve vajcia, namočenú žemľu, na kocky pokrájanú slaninu, nasekaný cesnak, pár lyžíc smotany. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nasekané bylinky a dochutíme soľou, mletým korením a majoránom. Spolu vypracujeme.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme bochník, v strede vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme natvrdo uvarené vajcia a obalíme ich mäsom tak, aby ich nebolo vidieť. Bochník obalíme v múke a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji dozlatista z každej strany. Pridáme víno a necháme odpariť alkohol.

  3. 3

    Podlejeme vývarom a okolo mäsa porozkladáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľku, strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu a tymianu. Priklopíme a pečieme asi 60 minút pri teplote 180 0C. Občas obrátime a podlejeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia