Mäsovo-zeleninové ražniči

mucko1 - fotkamucko1, 29. februára 2012
Mäsovo-zeleninové ražniči
Foto: mucko1

Hľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by sa navzájom dopĺňali. Našla som ich pár ale Zobraziť celý popisHľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by sa navzájom dopĺňali. Našla som ich pár ale ani jeden recept nespĺňal moje predstavy, tak som sa rozhodla skombinovať viacej receptov a výsledok na seba nedal dlho čakať. Návšteva ktorej som ho ponúkla ho vychválila a na tanieroch nám nič neostali, len špajle.

8-10
porcií
30 minút
príprava
60-70 minút
na 190 °C

Suroviny

6 ks vykostené
1 kg
1 kg čerstvé
5-6 ks
5-6 ks
3-4 strúčiky
2 PL
1 PL
1 PL
2 PL
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Umyjeme a nakrájame kuracie mäso na väčšie kocky (ak sa dá ). Dáme do pácu ktorý spravíme z : olivový olej, horčica, kečup, prelisovaný cesnak , soľ, korenie a poriadne premiešame a necháme postáť cca 1-2 hodinky.

    Mäsovo-zeleninové ražniči - obrázok 1
  2. 2

    Medzi časom si pripravíme šampiňóny. Očistíme, odstránime nožičky a podľa veľkosti pokrájame.

    Mäsovo-zeleninové ražniči - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si hovädzie mäso. Nakrájame ho na väčšie kocky osolíme, okoreníme a môžeme trošku poklepať tĺčikom na mäso.

    Mäsovo-zeleninové ražniči - obrázok 3
  4. 4

    Ako ďalšiu si očistíme cibuľu a nakrájame na väčšie krúžky a očistíme papriku a nakrájame na kocky. Slaninu narežeme na tenké plátky tak aby sme do nej vedeli zabaliť kúsky kuracieho mäsa.

    Mäsovo-zeleninové ražniči - obrázok 4
  5. 5

    Ak máme všetko pripravené vezmeme si špajle ( ak máte drevené špajle, je dobré si ich trochu zaostriť aby sa lepšie napichovalo ) a striedavo napichujeme na špajlu mäsá a zeleninu. Kuracie mäso obalíme v slanine a potom ho napichneme na špajlu. Urobený špíz položíme na plech na ktorom sme si rozprestreli alobal tak aby sa dal z vrchu zavrieť.

    Mäsovo-zeleninové ražniči - obrázok 5
  6. 6

    Ak to máme hotové zakrijeme a dáme na 50-60 min. do trúby na 190 st. a nakoniec odokryjeme a zapečieme cca 10-15 min. Podávame s čerstvým šalátom a opekanými zemiakmi. Dobrú chuť

    Mäsovo-zeleninové ražniči - obrázok 6

Diskusia k receptu

marienka44
@Mucko1 ,dakujem za inspiraciu. Tie dva druhy masa su na kazdej porcii? Sojova omacka zrejme ide do marinady. To ma nikdy nenapadlo, vyskusam nabuduce. Muselo to rozvoniavat siroko-daleko. Ja balim kazdu porciu do alobalu. Tvoje masko dostane hned peknu farbu, ja musim alobal na konci natrhnut kvoli farbe.
mucko1
Áno sojova omačka ide do marinady a ja bez sojovej omačky tuším už neviem ani variť ;) Dávala som na striedačku obydva druhy masa na každú porciu ale nie je to potrebné , každý podľa chuti. Aj ja na konci odbalim alobal a ešte zapečiem 10 -15 min.
gab1ka
prave sme to strčili do rury, už sa nevieme dočkať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia