Mäsové taštičky

ivka774 - bez fotkyivka774, 13. augusta 2015
Mäsové taštičky
Foto: ivka774

Tento recept som sa naučila v škole, vyskúšala som ho doma a mame aj sestre veľmi zachutil. Odvtedy ho robíme často. :)

30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

250  g
1  väčší (alebo kečup)
1  ks
2  pl
150 g (na strúhanie)
50  g
 na posypanie dosky




Postup

  1. 1

    Na panvici som si rozpálila trošku oleja a dala som naň mleté mäso, ktoré som orestovala. Pridala som k nemu pretlak ( dnes som pretlak nemala, tak som použila kečup) a mäso som osolila . Nechala som ho dusiť 10 minút a odstavila som od sporáka. Mäso som nechala vychladnúť.

  2. 2

    Keď bolo mäso dostatočne vychladené pridala som k nemu vajíčko, strúhanku, nastrúhany syr a všetko poriadne premiešala, podľa potreby som ešte dosolila.

  3. 3

    Dosku som si pomúčila hladkou múkou a rozvaľkala som naň lístkové cesto do tvaru obdlžnika( alebo štvorca). Cesto som rozkrájala na 12 zhruba rovnakých kociek.

  4. 4

    Roztopila som si menej ako polovičku masla a každú kocku v strede jemne potrela roztopeným maslom. Naukladala som si na všetky kocky mäsovú plnku, aby som jej mala rovnomerne v každej a kocku(alebo ak vám vyšiel obdlžnik) tak som preložila na polovicu a zlepila(ako piroh).

  5. 5

    Taštičky som ukladala na plech,ktorý bol vystlaný papierom na pečenie. Roztopila som si teraz zvyšok masla a taštičky poriadne potrela z každej strany. Piekla som v rozohriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút. Podávame to s tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu

narsila
No tak tie spravím na večeru najneskôr zajtra :D
babkamt
pekný recept, s mäsom bude chlapom určite chutiť. K tomu pohár chladeného pivka:-)
ivka774
Chodila som na Hotelovú akadémiu, myslím že som skôr mala genialneho učiteľa na praxi, ktorý z mala potravin dokázal vytvoriť neskutočné jedlo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia