Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči fotorecept

sracz - fotkasracz, 29. februára 2016
Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept)
Foto: sracz

Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo Dom Dal“! Aj keď v kuchyni spravidla Zobraziť celý popisPoznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo Dom Dal“! Aj keď v kuchyni spravidla vládnem či panujem ja, tentoraz som sa musel skloniť pred vyššou mocou. Môj veliaci generál, alias moje krajšie a lepšie JA, pri náhodilej kotrole prišiel na to, že v chladničke je pol vrecúška mletej údenej šunky, troška strúhaného syra, niečo toho, niečo hentoho. Prikúpil som mleté hovädzie, zaimrovizoval a „vzniklo“ takéto niečo chutné!

4 - 6
porcie
12 - 15 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

210 g
500 g
2 ks
75 - 100 ml
120 g
2 - 3 ks
2 - 3 PL
2 - 3 PL
podľa chuti g
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
2 - 3 PL
2 - 3 strúčiky
2 - 3 PL
2 - 3 PL
2 - 3 PL
2 - 3 PL
Príloha:
600 - 800 g
1 ČL
2 PL
3 - 4 PL
6 - 8 ks
4 - 5 PL




Postup

  1. 1

    na obrázku to vyzerá neprehľadne, ale práca bola jednoduchá a rýchla

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    staršie rohlíky som pokrájal na malé kocky, zalial troškou vlažného mlieka, premiešal a nechal „nasosať“, než som pokrájal cibuľu (ako na „tatarák“), zelenú papriku, dva malé zelerové stonky, zelerovú a petržlenovú (dobrú hrsť obratých lístkov som nechal do varených zemiakov a zvyšok aj s halúzkami) vňať; všetko som potom naložil do „montážneho vajndlingu“, posypal „Panko“ strúhankou, pridal pretlačený cesnak, dôkladne premiešal a vytom zo zmesi vytvaroval 15 asi 100 g „šišiek“

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    než si odpočinuli, v nižšom hrnci som nechal rozpáliť (na ½ ciferníka) po 3 PL bravčovej masti a rastlinného oleja a na tejto horúcej „emulzii“

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    som ich opiekol po 4÷5´ „zhora aj zdola“ a potom ešte po 2÷3´ „na kant“ po bokoch

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    než získali tú peknú červeno_hnedú farbu, olúpal, pokrájal a uvaril som zemiaky, zlial z nich vodu, pridal 2 PL masla, odložené lístočky petržlenovej vňate, osolil a pretriasaním zmiešal; upečené mäsové „šišky“ som poukladal na tácňu s papierovými obrúskami

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a odkvapkané servíroval s varenými zemiakami, pokrájanou mladou cibuľkou aj s „pierkami“ a plnotučnou liptovskou horčicou! Veľmi nám chutilo a na moje počudovanie, na druhý deň, minútku ohriate, boli vláčnejšie a ešte chutnejšie! Týmto rcp sa hrdo hlásim k chúťkam mojej milovanej dcérenky bábiky Angeliky, ktorá ich doslova miluje, z mne neznámeho dôvodu, už od čias základnej školy!

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vonku ešte mrzne, ale našim orchideám, opäť rozkvitnutým po odpočinku, to vôbec nevadí

    Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@sracz , krásne si sa pohral s mäskom aj farbami...napokon úplne skvelé fašírky...mám ich rada so zemiakovou kašou a paradajkovou omáčkou...
mesiar50
Priateľu,páči sa mi tvoja nová verzia fašírok.Dal by som si bez reptania.
Pekne pozdravujem.
patroveckypitrs
Vyzerá to veľmi dobré. Takéto jedla sú mnoho krát chutnejšie než nejaké dlhé rozmýšľanie. Tiež veľa krát takto upratujem chladničku. Kamarát dal by som si tvoje jedlo s veľkou chuťou.
danda3
Šišky vyzerajú úžasne, takéto improvizácie sú niekedy lepšie ako presné dodržiavanie receptov. Kvietky sú nádherné, u mňa sa orchideám nedarí, ale mám fiallky, ktoré už začínajú kvitnúť, robia mi radosť.
tatranka
Aj minule som ti napísala,že máš akýsi ohromný kuchársky inštikt, čo s čím si môžeš dovoliť spojiť,namiešať,dochutiť,prichutiť.A získaš jedlo,ktoré je nové,zaujímavé a aj chutí.
Nie každí kto sa motká v kuchyni toto dokáže.Jedlo si naozaj urobil určite chutné.
Páči sa mi,že vnímaš aj krásu kvetov,orchidee,ktoré ti momentálne kvitnú.Aj ja ich pestujem už roky a tiež mi robia radosť.


1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia