Mäsové guľôčky s omáčkou (ako z IKEA)

jessinka - fotkajessinka, 18. mája 2013
Mäsové guľôčky s omáčkou (ako z IKEA)
Foto: jessinka

Snažila som sa napodobniť guličky, ktoré som mala veľmi rada, no bohužiaľ nás výrobcovia sklamali. Tento recept som skúsila nedávno, boli výborné, bez koniny Zobraziť celý popisSnažila som sa napodobniť guličky, ktoré som mala veľmi rada, no bohužiaľ nás výrobcovia sklamali. Tento recept som skúsila nedávno, boli výborné, bez koniny :))), len sa po nich zaprášilo.

80 ks
porcií

Suroviny

Guľôčky:
700 g
1 ks
1 dl
80 g
hrsť
Omáčka:
2 dl




Postup

  1. 1

    Guličky
    Základom je kvalitne namleté hovädzie mäso, nie zmes bravčového/hovädzieho. Do mäsa pridáme za hrsť nasekaných byliniek, ak nemáme čerstvé môžeme dať aj sušené. (majoránka, tymián, kôpor, oregano ... ). Pridáme vajíčko, mlieko a strúhanku. Dochutíme soľou a čiernym korením. Tvarujeme guličky, ktoré pomaly, na miernom ohni vyprážame na masle. Áno na masle :). Potom majú tú špecifickú chuť. Ak ich chceme mať diétnejšie, môžeme ich dať na papier na pečenie/alobal a piecť v rúre pokiaľ nebudú pekné hnedé.

    Mäsové guľôčky s omáčkou (ako z IKEA)  - obrázok 1
  2. 2

    Omáčka
    Na roztopené maslo dáme hladkú múku. Za stáleho miešania prilejeme smotanu aj vývar. Nakoniec pridáme sójovú omáčku, trošku bieleho korenia, trošičku cukru. Je supééér!

  3. 3

    Ako prílohu som robila opekané zemiaky. Za surova som ich nakrájala a opiekla na masle, ktoré ostalo po guličkách. Môže byť aj zemiaková kaša, hranolky, podľa chuti.

    Mäsové guľôčky s omáčkou (ako z IKEA)  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
tie ikeacke gulicky nepoznam, ale omacka ma zaujala, vyskusam :)
afataga
isto nie su ako z Ikey, to by si tam musela dat lyzicu chemie, tieto su isto lepsie
jessinka
@mariamka dnes som ju využila aj ako zálievku na zapekané cestoviny a tiež bola super ! skús :)
@afataga máš pravdu, bez E-čok je vždy všetko lepšie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia