Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Autor receptu: tetrisss
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytý bôčik nakrájame a zomelieme, ja robím toto na mixéri, dáme do misy, do mixéru dáme suchý rožok a tak isto rozsekáme, dáme do mäsa, pridáme na malé kocôčky pokrájané šampiňóny, jemne pokrájanú cibuľu, vajcia, posolíme, okreníme a dobre premiešame.Necháme trochu odstáť a potom vlhkými rukami formujeme malé guľky, asi ako orechy vlašské a dáme ich na horúci olej a poopekáme ich . Guľky vyberieme na tanier.
- Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme ju do zmäknutia, prilejeme paradajky, ja používam paradajky v tetrapaku z Jednoty, povaríme a mäso vrátime do omáčky, pridáme celé nové korenie, pocukríme, bobkový list pridáme, potom vegetu, na jemno pokrájaný cesnak a dusíme pod pokrievkou. Podľa potreba podlejeme horúcou vodou.
- Asi po pol hodine ochutnáme, ak treba posolíme a pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti, záleží, aké sú paradajky/, a na záver pridáme posekanú jarnú cibuľku. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, ale môže byť aj ryža.