Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

tetrisssTetrisss, 60 ročná žena, Dudince, 15. marca 2011 20:26
Ďalšie jej recepty »

Mäsové guľky v paradajkovej omáčkeFoto: tetrisss

Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

4
porcie
15 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 ks
2 ks
1 ks (2-dňové)
1 ks
Omáčka:
400 g
1 ks
3 ks
4 ks
2 ks
1 lyžicka
2 lyžice
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Umytý bôčik nakrájame a zomelieme, ja robím toto na mixéri, dáme do misy, do mixéru dáme suchý rožok a tak isto rozsekáme, dáme do mäsa, pridáme na malé kocôčky pokrájané šampiňóny, jemne pokrájanú cibuľu, vajcia, posolíme, okreníme a dobre premiešame.Necháme trochu odstáť a potom vlhkými rukami formujeme malé guľky, asi ako orechy vlašské a dáme ich na horúci olej a poopekáme ich . Guľky vyberieme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme ju do zmäknutia, prilejeme paradajky, ja používam paradajky v tetrapaku z Jednoty, povaríme a mäso vrátime do omáčky, pridáme celé nové korenie, pocukríme, bobkový list pridáme, potom vegetu, na jemno pokrájaný cesnak a dusíme pod pokrievkou. Podľa potreba podlejeme horúcou vodou.

  3. 3

    Asi po pol hodine ochutnáme, ak treba posolíme a pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti, záleží, aké sú paradajky/, a na záver pridáme posekanú jarnú cibuľku. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, ale môže byť aj ryža.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist