Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: tetrisss
tetrisssTetrisss, recept pridal: 15. marca 2011 20:26Ďalšie jeho recepty

Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umytý bôčik nakrájame a zomelieme, ja robím toto na mixéri, dáme do misy, do mixéru dáme suchý rožok a tak isto rozsekáme, dáme do mäsa, pridáme na malé kocôčky pokrájané šampiňóny, jemne pokrájanú cibuľu, vajcia, posolíme, okreníme a dobre premiešame.Necháme trochu odstáť a potom vlhkými rukami formujeme malé guľky, asi ako orechy vlašské a dáme ich na horúci olej a poopekáme ich . Guľky vyberieme na tanier.

2

Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme ju do zmäknutia, prilejeme paradajky, ja používam paradajky v tetrapaku z Jednoty, povaríme a mäso vrátime do omáčky, pridáme celé nové korenie, pocukríme, bobkový list pridáme, potom vegetu, na jemno pokrájaný cesnak a dusíme pod pokrievkou. Podľa potreba podlejeme horúcou vodou.

3

Asi po pol hodine ochutnáme, ak treba posolíme a pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti, záleží, aké sú paradajky/, a na záver pridáme posekanú jarnú cibuľku. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, ale môže byť aj ryža.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bazulienka, 16. marca 2011 o 06:22
    pekný receptik,len musím huby nahradiť niečim iným,pretože môj syn ich nemusí a zacíti ich na kilometer.


  • eraserhead, 16. marca 2011 o 08:05
    nebude tam príliš tuku z toho bôčiku? a potom "pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti" skôr by som to nazval per zabitie chuti, to isté s vegetou. Aká je vlastne dominantná chuť tohoto jedla?


  • kata50, 16. marca 2011 o 08:53
    S hubami to nerobievam-musím vyskúšať. Ďakujem :-)


  • samanka, 16. marca 2011 o 11:25
    ♦eraserhead myslím, že 2 lyžice kečupu na 400 g pretlaku tú chuť nemá šancu zmeniť, nieto ešte "zabiť". Najprv uvar, ochutnaj a potom konštruktívne kritizuj


  • lumilka1, 16. marca 2011 o 16:15
    @eraserhead myslím ,že dominantná chuť je určite paradajková


  • tetrisss, 16. marca 2011 o 17:19
    Tak, tak, ja by som tiez niekedy sudy vynasala az po ochutnavke, je to velmi prijemna chut masovo-paradakova. Este je mozna aj varianta, ze huby nedame do maska, ale potom, po vyprazeni guliek a naslednom prazeni cibule.


  • ancicka, 5. júla 2011 o 19:50
    Guľky s rožkami ,to vyskúšam.kk


  • drndula, 28. júla 2011 o 10:40
    no mne sa to zdá mastné. načo si dávat tuky do tela. chuťovo to može byť výborné, ale zbytočne mastné.


  • helca103, 31. marca 2012 o 10:42
    ja to práve teraz dokončujem a je to výborné, použila som pliecko a nedala som šampiňóny lebo nemám rada huby,ale inak sa držím receptu.




Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist