Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: tetrisss
tetrisssTetrisss, recept pridal: 15. marca 2011 20:26Ďalšie jeho recepty

Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umytý bôčik nakrájame a zomelieme, ja robím toto na mixéri, dáme do misy, do mixéru dáme suchý rožok a tak isto rozsekáme, dáme do mäsa, pridáme na malé kocôčky pokrájané šampiňóny, jemne pokrájanú cibuľu, vajcia, posolíme, okreníme a dobre premiešame.Necháme trochu odstáť a potom vlhkými rukami formujeme malé guľky, asi ako orechy vlašské a dáme ich na horúci olej a poopekáme ich . Guľky vyberieme na tanier.

2

Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme ju do zmäknutia, prilejeme paradajky, ja používam paradajky v tetrapaku z Jednoty, povaríme a mäso vrátime do omáčky, pridáme celé nové korenie, pocukríme, bobkový list pridáme, potom vegetu, na jemno pokrájaný cesnak a dusíme pod pokrievkou. Podľa potreba podlejeme horúcou vodou.

3

Asi po pol hodine ochutnáme, ak treba posolíme a pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti, záleží, aké sú paradajky/, a na záver pridáme posekanú jarnú cibuľku. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, ale môže byť aj ryža.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bazulienka, 16. marca 2011 o 06:22
    pekný receptik,len musím huby nahradiť niečim iným,pretože môj syn ich nemusí a zacíti ich na kilometer.


  • eraserhead, 16. marca 2011 o 08:05
    nebude tam príliš tuku z toho bôčiku? a potom "pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti" skôr by som to nazval per zabitie chuti, to isté s vegetou. Aká je vlastne dominantná chuť tohoto jedla?


  • kata50, 16. marca 2011 o 08:53
    S hubami to nerobievam-musím vyskúšať. Ďakujem :-)


  • samanka, 16. marca 2011 o 11:25
    ♦eraserhead myslím, že 2 lyžice kečupu na 400 g pretlaku tú chuť nemá šancu zmeniť, nieto ešte "zabiť". Najprv uvar, ochutnaj a potom konštruktívne kritizuj


  • lumilka1, 16. marca 2011 o 16:15
    @eraserhead myslím ,že dominantná chuť je určite paradajková


  • tetrisss, 16. marca 2011 o 17:19
    Tak, tak, ja by som tiez niekedy sudy vynasala az po ochutnavke, je to velmi prijemna chut masovo-paradakova. Este je mozna aj varianta, ze huby nedame do maska, ale potom, po vyprazeni guliek a naslednom prazeni cibule.


  • ancicka, 5. júla 2011 o 19:50
    Guľky s rožkami ,to vyskúšam.kk


  • drndula, 28. júla 2011 o 10:40
    no mne sa to zdá mastné. načo si dávat tuky do tela. chuťovo to može byť výborné, ale zbytočne mastné.


  • helca103, 31. marca 2012 o 10:42
    ja to práve teraz dokončujem a je to výborné, použila som pliecko a nedala som šampiňóny lebo nemám rada huby,ale inak sa držím receptu.




Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šefkuchár Michal Konrád: Ázijská kuchyňa ma uchvacuje svojou históriou a rozmanitosťou
Rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Pod jeho vedením sa bratislavská reštaurácia FOU ZOO niekoľko krát umiestnila na popredných miestach v rebríčkoch o najlepšiu reštauráciu Slovenska.

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist