Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

tetrisss - fotkatetrisss, 15. marca 2011
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: tetrisss

Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 ks
2 ks
1 ks (2-dňové)
1 ks
Omáčka:
400 g
1 ks
3 ks
4 ks
2 ks
1 lyžicka
2 lyžice
2 ks




Postup

  1. 1

    Umytý bôčik nakrájame a zomelieme, ja robím toto na mixéri, dáme do misy, do mixéru dáme suchý rožok a tak isto rozsekáme, dáme do mäsa, pridáme na malé kocôčky pokrájané šampiňóny, jemne pokrájanú cibuľu, vajcia, posolíme, okreníme a dobre premiešame.Necháme trochu odstáť a potom vlhkými rukami formujeme malé guľky, asi ako orechy vlašské a dáme ich na horúci olej a poopekáme ich . Guľky vyberieme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme ju do zmäknutia, prilejeme paradajky, ja používam paradajky v tetrapaku z Jednoty, povaríme a mäso vrátime do omáčky, pridáme celé nové korenie, pocukríme, bobkový list pridáme, potom vegetu, na jemno pokrájaný cesnak a dusíme pod pokrievkou. Podľa potreba podlejeme horúcou vodou.

  3. 3

    Asi po pol hodine ochutnáme, ak treba posolíme a pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti, záleží, aké sú paradajky/, a na záver pridáme posekanú jarnú cibuľku. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, ale môže byť aj ryža.

Diskusia k receptu

bazulienka
pekný receptik,len musím huby nahradiť niečim iným,pretože môj syn ich nemusí a zacíti ich na kilometer.
eraserhead
nebude tam príliš tuku z toho bôčiku? a potom "pridáme kečup /ak treba pre zvýraznenie chuti" skôr by som to nazval per zabitie chuti, to isté s vegetou. Aká je vlastne dominantná chuť tohoto jedla?
kata50
S hubami to nerobievam-musím vyskúšať. Ďakujem :-)
samanka
♦eraserhead myslím, že 2 lyžice kečupu na 400 g pretlaku tú chuť nemá šancu zmeniť, nieto ešte "zabiť". Najprv uvar, ochutnaj a potom konštruktívne kritizuj
tetrisss
Tak, tak, ja by som tiez niekedy sudy vynasala az po ochutnavke, je to velmi prijemna chut masovo-paradakova. Este je mozna aj varianta, ze huby nedame do maska, ale potom, po vyprazeni guliek a naslednom prazeni cibule.
drndula
no mne sa to zdá mastné. načo si dávat tuky do tela. chuťovo to može byť výborné, ale zbytočne mastné.
helca103
ja to práve teraz dokončujem a je to výborné, použila som pliecko a nedala som šampiňóny lebo nemám rada huby,ale inak sa držím receptu.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia