Mäsové guľky v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tanulienka
recept Anne Burell, je jednoducho vynikajúci :)
5-6 porcií |
40 minút príprava |
43 minút tepelná úprava |
Postup
- Omáčka:
Do veľkého hrnca som si dala olej a slaninu, opekala asi 4 - 5 minút na strednom plameni. Pridala som cibuľu, osolila a za stáleho miešania dusila asi 7 minút. Potom som pridala cesnak pretlačený a ďalej miešala 2 minutky.
- Paradajky v konzerve som si rozmixovala, vyliala do hrnca a doliala ešte vodou (vypláchla som konzervy), asi 3 poháre. Ešte dosolila. Varila asi hodinu.
- Guľky:
Do veľkého hrnca som si dala olej na stredný plameň, pridala som cibuľu, osolila a za stáleho miešania dusila asi 7 minút. Potom som pridala cesnak pretlačený a ďalšj miešala 2 minutky. Pridala štipku červenej mletej papriky, zamiešala a odstavila, aby cibuľa vychladla.
- Do veľkej misy som dala mäso, majcia, syr, petržlenovú vňať a strúhanku (ja som nemala strúhanku, ale mala som doma celozrnný toast, tak som ho otoustovala a rozmrvila. Pridala som cibuľovú zmes a vodu a rukami poriadne premiesila. Začala som tvarovať guľky.
- Do panvice som si dala olivový olej a opiekla guľky z 2 strán.
- Potom som ich premiestnila na plech na pečiaci papier a dala piecť na 170 C asi na 15 minút.
- Potom som guľky pridala do omáčky a ešte krátko spolu povarila.
Sú naozaj vynikajúce. Vrelo odporúčam :)