Mäsové guľky v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tanulienka

recept Anne Burell, je jednoducho vynikajúci :)

5-6
porcií
40 minút
príprava
43 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Do veľkého hrnca som si dala olej a slaninu, opekala asi 4 - 5 minút na strednom plameni. Pridala som cibuľu, osolila a za stáleho miešania dusila asi 7 minút. Potom som pridala cesnak pretlačený a ďalej miešala 2 minutky.
  2. Paradajky v konzerve som si rozmixovala, vyliala do hrnca a doliala ešte vodou (vypláchla som konzervy), asi 3 poháre. Ešte dosolila. Varila asi hodinu.
  3. Guľky: Do veľkého hrnca som si dala olej na stredný plameň, pridala som cibuľu, osolila a za stáleho miešania dusila asi 7 minút. Potom som pridala cesnak pretlačený a ďalšj miešala 2 minutky. Pridala štipku červenej mletej papriky, zamiešala a odstavila, aby cibuľa vychladla.
  4. Do veľkej misy som dala mäso, majcia, syr, petržlenovú vňať a strúhanku (ja som nemala strúhanku, ale mala som doma celozrnný toast, tak som ho otoustovala a rozmrvila. Pridala som cibuľovú zmes a vodu a rukami poriadne premiesila. Začala som tvarovať guľky.
  5. Do panvice som si dala olivový olej a opiekla guľky z 2 strán.
  6. Potom som ich premiestnila na plech na pečiaci papier a dala piecť na 170 C asi na 15 minút.
  7. Potom som guľky pridala do omáčky a ešte krátko spolu povarila. Sú naozaj vynikajúce. Vrelo odporúčam :)