Mäsové guľky
Mäsové guľky so špagetami
Autor receptu: olinecka
Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo patrí medzi
talianske.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso spolu s cibuľou pomelieme na mlynčeku. Ja si radšej pomeliem doma viem , aké mäso mám, mleté nekupujem. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčka a premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Olej 1/2 dcl zohrejeme, zľahka orestujeme nadrobno nasekanáú cibuľu, pridáme mleté čierne korenie podľa seba. Nakoniec hladkú múku, bobkový list, zalejeme trochou vody a pridáme pasírované paradajky. Povaríme.
- Z mäsa pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme guľky, ktoré dáme do omáčky variť. Omáčku osolíme a pridáme aj podľa chuti cukor. Všetko na miernom ohni varíme asi 30 minút, pridáme strúhaný parmezán a bazalku. Nakoniec uvaríme špagety,, na ktoré potom omáčku a mäso, servírujeme. Dobrú chuť.