Mäsové guľky

Mäsové guľky so špagetami

Autor receptu: olinecka

Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo patrí medzi talianske.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso spolu s cibuľou pomelieme na mlynčeku. Ja si radšej pomeliem doma viem , aké mäso mám, mleté nekupujem. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčka a premiešame, aby sa všetko spojilo.
  2. Olej 1/2 dcl zohrejeme, zľahka orestujeme nadrobno nasekanáú cibuľu, pridáme mleté čierne korenie podľa seba. Nakoniec hladkú múku, bobkový list, zalejeme trochou vody a pridáme pasírované paradajky. Povaríme.
  3. Z mäsa pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme guľky, ktoré dáme do omáčky variť. Omáčku osolíme a pridáme aj podľa chuti cukor. Všetko na miernom ohni varíme asi 30 minút, pridáme strúhaný parmezán a bazalku. Nakoniec uvaríme špagety,, na ktoré potom omáčku a mäso, servírujeme. Dobrú chuť.