Mäsové guľky, polenta a Bhurji (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

5-6
porcií
40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...z mletého mäsa a ostatných surovín si pripravíme takéto krásne guľky. Mäso necháme chvíľku odstáť v chladničke a ruky si namáčame do studenej vody, nebude sa nám lepiť na ruky...
  2. ...guľky vyprážame na panvici, ale môžeme aj v rúre, je to jednoduchšie. Polentu pripravíme podľa návodu, ale lepšia je s vývarom ako s vodou. Hotovú dáme na papier na pečenie a na plechu ju rovnomerne porozťahujeme na hrúbku asi 1,1cm...
  3. ...keď vychladne, povykrajujeme z nej kolieska ľubovoľného tvaru, najlepšie formičkou, alebo tenkým pohárom. Vykrojené kolieska vyprážame na panvici do mierneho schrumkovatenia...
  4. ...vo woku orestujeme nakrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme korenie a paradajky z konzervy...teraz sú lepšie, ale v lete použite určite čerstvé. Keď sa nám omáčka zredukuje, pridáme nakrájaný syr, použiť sa dá balkánsky, feta, alebo niečo podobné (v pôvodnom recepte bol použitý Paneer) odstavíme a pridáme čerstvé bylinky... pripravoval som to podľa tohoto receptu , ďakujem za inšpiráciu...
  5. ...na tanierik dáme polentu, na polentu dáme Bhurji, na Bhurji dáme mäsovú guľku a po kúskoch to dávame do úst :-)... dobrú chuť