Mäsová torta

Autor receptu: myshull

Túto "guľu" som pripravovala ako narodeninovú tortu pre môjho ocina, keďže on nemá rád sladké, takže klasická torta neprichádzala do úvahy.

60 minút
príprava

Postup

  1. Okrúhly chlieb si prekrojíme dlhým nožom po šírke na 4 časti. V miske zmiešame bryndzu, maslo a bylinkovú soľ. Vymiešame do hladka a natrieme na spodnú časť chlebu. Na bryndzovú nátierku rovnomerne poukladáme na kolieska nakrájané uvarené vajíčko a na tenké pásiky nakrájanú kápiu. túto vrstvu prikryjeme vrstvou suchej salámy, na ktorú poukladáme na kolieska nakrájanú zelené papriku. Zoberieme si ďalšiu časť chlebu, ktorú natrieme paprikovou nátierkou a položíme na už prichystanú a "obloženú" spodnú časť. na paprikovú nátierku rozložíme šunku, eidam nakrájaný na veľké plátky, cherry rajčiny prekrojené na polovice, opäť kolieska zelenej papriky a prekryjeme ďalšou vrstvou šunky. Na poslednú vrstvu chlebu si prichystáme vajíčkovú pomazánku (zmiešame na tvrdo uvarené vajíčka, maslo, syr bambino, dochutíme soľou, prípadne bylinkovou soľou), do ktorej môžme primiešať na kocky nakrájanú klobásku, alebo salámu. záleží podľa chuti. na pomazánku rozložíme zelenú papriku, zakryjeme opäť eidamom a salámou. Na túto vrstvu položíme vrch chlebu a mierne pritlačíme, aby sa nám celý chleba ako-tak spojil s jednotlivými vrstvami. teraz túto "guľu" zvonku natrieme zvyšnými nátierkami stredne hrubou vrstvou, a "prilepíme" šunku a salámu. takto pripravenú guľu dáme na 12 hodín buď do špajze, alebo do chladničky.