Mäsová roláda plnená omeletou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 13. mája 2012
Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept)
Foto: evusik

Túto roládu som robila ako studené pohostenie...

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
Omeleta:
6 ks




Postup

  1. 1

    Omeleta: vajíčka rozbijeme do misky a dobre napeníme, osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájanú červenú a zelenú papriku, nasekané bylinky....

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a vylejeme na plech na naolejovaný papier na pečenie.

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 220°C 5-10 minút. Upečenú omeletu necháme chvíľu vychladnúť.

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na dosku si rozprestrieme bravčovú blanu, u nás tomu hovoríme závoj, na ňu položíme plát mäsa ktorý sme si rozklepali do požadovanej veľkosti. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme horčicou

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na mäso preložíme omeletu, papierom hore a teraz papier opatrne stiahneme. Omeletu posypeme strúhaným syrom a zatočíme.

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte som robila chlebovú plnku ktorú som tiež zabalila do závoja

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obe rolády pekne v závoji zabalené preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a dáme piecť. Kto závoj nemá zabalí roládu do alobalu alebo pečie len tak priamo na plechu, roládu ale v tom prípade treba previazať motúzom

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme na 200°C asi tak na 1 hodinku zakryté, potom ešte necháme zapiecť asi pol hodinku odokryté

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    podávať môžeme teplé

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo studené so zeleninou a zajedáme plnkou miesto chleba :-)

    Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

izabella929
@Evusik...kr ásne, krásne, krásne...)))skoro som zabudla, ešte aj ja mám v mrazáku čepcovú šieťku....dobre, že si mi to pripomenula....dík..
evusik
@stacy77777 keď si klikneš v bode 6 na "chlebovú plnku" tak skočíš rovno na ten recept :-)
@izabella929 tak u vás sa tomu hovorí čepcová sieťka? ja som tomu hovorila záclona :-))))
valeri
Výborne sa Ti podarili, sú ukážkové. My sme tomu hovorili čepiec, mäso v ňom pečené bolo výborné šťavnaté. Urobila si mi chute,
1x cuketa
evusik
@sora2 ja som to zohnala cez známeho môjho známeho a ten známy mal známeho ktorý robí na bitúnku.... no skrátka bolo to zložité. Skús sa opýtať v nejakom lepšom mäsiarstve, možno by to vedeli zabezpečiť.
merylas
Velmi hezký recept a jídlo vypadá opravdu luxusně!!! Krásně naservírováno. U nás vepřovou blánu seženu bez problémů spíš v menších řeznictvích. Někde ji mají zmraženou. Taky ji ráda používám, nejvíce na mleté maso.
evusik
ďakujem za pekné komentáre :-)
@merylas je dobré vedieť, že u vás je ju dostať, keď pôjdem najbližšie na Moravu tak sa popýtam, možno budú mať.... teraz som čítala, že u nás ju mali v Kauflande, tak sa asi len treba popýtať, len neviem pod akým oficiálnym názvom to predávajú?
afataga
naozaj vyborny recept, krasne precizne spracovane jedlo, neviem, ktora je lepsia, mne sa pacia obe rolady rovnako, moja babka tu vec volala čepiec, iny kraj iny nazov, tusim som to videla v nejakom obchode, len uz neviem kde
merylas
Evusik, u nás se prodává pod názvem, i když nesprávným - bránice. Taky když se řekne vepřová tuková blána, nec, košilka tak by měli vědět, o co se jedná. V každém kraji se ji právě říká trochu jinak. Ale jak se popíše, že se do toho balí třeba sekaná, tak budou vědět. Já jsem ze severní Moravy, kousek od Ostravy. Neseženu ji úplně všude, mají ji ale tak v polovině řeznictví ve městě. Chce se poptat a je třeba fajn, že se dá pak dobře zmrazit do zásoby.
evusik
@merylas ja mám tiež zamrazené ešte asi päť kúskov, keď miniem budem zháňať, alebo oslovím znova môj zdroj... u nás sa robilo s tejto blany alebo sieťky jedlo, ktoré tu už zopár ľudí spomínalo - zabalené klobáskové mäso s panenkou - dobrota, ja som ho robila po dlhých rokoch k Veľkej Noci a bolo to výborné :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/velkonocna-panenka-v-zavoji-a-v...
margaretka28
Pekný recept,aj my vždy na zabíjačke naklepeme panenky,naplníme klobáskovou zmesou,zabalíme do závoja a zamrazíme.A ked si zmyslím,len vytiahnem,upečiem a mám či už na studenú misu,alebo aj teplé,taká roláda vyzerá vždy veľmi dobre,niekedy to skúsim aj takto.
palokuchki
Velmi pekny recept. Na buduce ked budeme zabijat si to odlozim a vyskusam tento tvoj recept.
merylas
Evusik, já jsem vyrostla na domácích zabijačkách a u nás se do těchto výrobků paprika nepoužívala. Nepoužívala se vůbec do ničeho. Asi každý kraj má ty svoje zvyklosti a speciality. U nás se do síťky balilo hruběji mleté vepřové maso a doprostřed se dávala panenka-svíčka. Od toho se taky této sekané říkalo Svíčka. Dnes už maso kupuju a občas dělávám, místo panenky se může použít třeba podlouhý špalíček z kýty nebo dát jen to mleté maso. Máme to moc ráda jak teplé se zelím a bramborami, tak studené s chlebem. Tvůj recept je moc hezký, uložila jsem si ho k případnému využití. Díky.
merylas
Oprava: rádi.
A taky nevím, jestli si tady všichni vykáte nebo tykáte. Já jsem právě zvyklá z diskuzí kde chodím na to, že si lidé, i ti co se neznají, tykají. Nevím, jak to je tady, chodím tady k vám na návštěvu jen občas :-))
danielas
@evusik opäť boduješ s týmto exkluzívnym receptom.
Aj tá chlebová plnka vyzerá výborne, uvítala by som recept.
evusik
@danielas ďakujem recept na chlebovú plnku som už uverejnila, keď si klikneš v bode 6 na "chlebovú plnku" tak skočíš rovno na ten recept :-)
@merylas my si tu tiež všetci tykáme, dokonca aj mladí si zvykli :-)
@palokuchki určite vyskúšaj, ak to nepoznáš budeš prekvapená akú dobrú chuť to pridá pečenému mäsu a rôznym roládam z mletého mäsa :-)
jerica
radosť pozrieť každú Tvoju prácu, ukladám , len neviem kedy sa do toho pustím, určite ked nás pri stole bude viac:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia