Mäsová roláda Ham - Mňam

nigella87 - fotkanigella87, 10. októbra 2012
Mäsová roláda Ham - Mňam
Foto: nigella87

Mali sme chuť na niečo fakt dobré... :)

8-10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
200 g
4 ks
150 g
1 ks
2 ks
3 PL
4 ks
1 čl
3 PL
1,5 ks
0,2 l
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv som si dala variť vajíčka na tvrdo aby boli hotové skôr a medzitým som si pripravila mäsovú hmotu : Do väčšej misky som dala mäso, korenie na mleté mäso, prelisované strúčiky cesnaku, vajcia, strúhanku, čierne korenie a soľ. Ručne som dôkladne premiešala...

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 1
  2. 2

    Do vzniknutej hmoty som ešte pridala rožky namočené v mlieku...

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 2
  3. 3

    Mäsovú hmotu som rozložila na alobal v tvare obĺžnika rovnakej hrúbky, potrela som horčicou, poukladala plátky šunky (možte použiť aj oravskú slaninku) na to som viac do stredu dala plátky syra, pomrvila som nivu, na kraj som poukladala vajíčka a párok (veľkí gurmáni použijú klobásku :) ) Pomocou alobalu som celú roládu zavinula, jemne postláčala a zacelila kraje aj boky.

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 3
  4. 4

    Náš Olino bol celý čas zvedavý čo sa to v kuchyni deje a všetko mu voňalo... tomuto pohľadu som nemohla odolať (dá sa to?) tak som mu dala kúsok šunky :-))

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerala roládka, pripomínala mi bochník chleba.. :)

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 5
  6. 6

    ... a takto je zabalená v alobale (treba precízne aj 2x) Ak chcete môžte si spraviť 2 menšie roládky, ale vačsia je podla mňa lepšia :)

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 6
  7. 7

    .... a tu je už upečená :) Piekla som približne hodinu pri 200 stupňoch a 10 minút pred dokončením pečenia som odstránila vrchný alobal a dopielka aby nám povrch pekne zhnedol :) Roládu hneď nekrájajte, až pokým troška nevychladne. Príloha bola zemiaková kaša. Bon apetit ! :-))

    Mäsová roláda Ham - Mňam - obrázok 7

Diskusia k receptu

martinat
No Ty si teda sikulka. Nadherny receptik. Masko bolo bravcove alebo hovadzie ? Dakujem.
lusinkab
Mnam tak toto milujeme aj u nas doma :-) robim sice s hovadzim maskom ale tiez potieram horcicou da to tomu uzasnu chut :-) chystam sa na to na dalsi tyzden,kedze mi bolo vcera pripomenute,ze kedy bude zase masova rolada :-) mas ju nadhernu
jozka2
ked peciem takuto roladu tak ju po zapeeni natriem kecupom je stavnata
dandulka
Tak to je fajnový recept na nedeľný obed. Ukladám si ho, sú tam samé dobré veci. Hlavne ďakujem za podrobný návod , ako roládu zvinúť.
evanaaa
Krásny kocúrik, ako maľovaný . A roláda, jedna za druhou ( teraz som komentovala tú od @maminka1 ), aj tá je fajná, len do rolády nedávam rožky ako do fašírok. Dá sa plniť hocičím, vždy je dobrá.
strelka
Urobila som vcera na obed a vsetci si pochutnali. Len som dala o polovicu menej masa a nabuduce nivu nedam, staci jeden syr potom sa jedlo predrazuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia