Mäso s čili-jahodovou omáčkou

valeri - fotkavaleri, 5. júna 2012
Mäso s čili-jahodovou omáčkou
Foto: valeri

V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji u dcéry v Mníchove a veľmi mi to chutilo. Zobraziť celý popisV tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji u dcéry v Mníchove a veľmi mi to chutilo. Pripravovali sme ju spolu podľa jedného receptu, ktorý tam zverejnili v nejakom programe o varení. Je to nezvyčajná kombinácia, ale veľmi mi to chutilo. Ak niekto chce skúsiť, tu je recept. Fotografia nie je veľmi vydarená, ale tak sa to míňalo zo stola, že som nestihla výraznejšie naaranžovať.

2-3
porcie
35-45 minút
príprava

Suroviny

Omáčka k mäsu:
2,5 dl Kúpená
asi 150 g čerstvé pokrájané
asi 5 ks s vňaťou
asi 1,5 dl , trošku bazového sirupu-nemusí byť)
asi O,5 dl
  - strúčiky (nemusí byť)
Mäso:
asi 400 g bez kože (alebo bravčové karé nakrájané na rezne a vyklepané)
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäsko naklepeme, posolíme, pokorením, prípadne ochutíme mletou rascou a červenou paprikou a orestujeme na oleji. Musí chytiť zlatistú farbu a oboch strán a musí byť mäkké.

  2. 2

    Do akstróla vylejeme čili omáčku, pridáme jablkový džús a kečup. Ja som pridala aj 2 strúčiky nasekaného čerstvého cesnaku a trošku domáceho bazového sirupu. Zmiernime tým chuť čili na veľmi príjemnú pikantnú. Keď začne vrieť, vsypeme pokrájané jahody na polovičky alebo štvrťky a na kolieska nakrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a vypla.

  3. 3

    Ryžu pripraviť klasickým spôsobom.

Diskusia k receptu

3sandra3
znie to dobre,,, ktovie, ako to chutí... ktorá chuť prevyšuje, chili , cesnak, alebo jahody?
valeri
bola som veľmi prekvapená a prvýkrát som si nabrala na tanier len tak opatrne, ale chutí to výborne, tie chute sa tak zázračne spoja do jednej veľmi jemnej trošku pikantnej chute. Odporúčam vyskúšať.
3sandra3
tak to určite vyskúšam... lebo som veeeľmi zvedavá :-)))
valeri
Vrelo odporúčam, je to niečo nové a veeeeeeeľmi chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia