Mäso na perinke

dada777 - fotkadada777, 29. júla 2013
Mäso na perinke
Foto: dada777

Bravčové mäso pripravené na "perinke" z cibule a cesnaku. Práve táto perinka dáva mäsu jedinečnú vynikajúcu chuť. Recept je vhodný pre bezmliečnu diétu, Zobraziť celý popisBravčové mäso pripravené na "perinke" z cibule a cesnaku. Práve táto perinka dáva mäsu jedinečnú vynikajúcu chuť. Recept je vhodný pre bezmliečnu diétu, použila som rastlinný pohánkový jogurt, ale môžete použiť aj jogurt z kravského mlieka.

3-4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 500 g
6 ks
10 strúčikov
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na rezne umyjeme, narežeme okraje a nasolíme.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na polokolieska, cesnak na kolieska. Na panvici na troche oleja prudko opečieme mäso, aby sme uzatvorili póry. Do zapekacej misky vytretej olejom uložíme cibuľu a cesnak, ktoré sme dobre premiešali s pohánkovým jogurtom.

  3. 3

    Na vrstvu cibule kvapneme trošku oleja, na to uložíme mäso opečené na panvici a pečieme pri teplote 220°C Po chvíli podlejeme trochou vody a ďalej pečieme celkom asi 40 minút. Pred koncom pečenia odokryjeme a mäso otočíme z oboch strán. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

slavka11
no nejak mi v postupe chyba ci sa dava aj to maso k tej cibuli, alebo som slepa. Alebo sa iba ta cibula pecie sama a to maso je iba oprazene na panvici? Fakt neviem ako to mam chapat
evanaaa
@slavka11 a prečítala si si celý postup? Opečené mäso sa dáva na vrstvu cibule s cesnakom spolu piecť. Dobrý recept, len nie pre mňa, muž by nejedol kvôli tej cibuli. Ale inak, dá sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia