Maslové koláčiky

egreska - fotkaegreska, 16. septembra 2011
Maslové koláčiky
Foto: egreska

Dievčatá opäť sa ozývam -len tak narýchlo- s týmto fantastickým a jednoduchým receptíkom ,ktorý vonia tak vianočne, dúfam ,že vám bude chutit tak Zobraziť celý popisDievčatá opäť sa ozývam -len tak narýchlo- s týmto fantastickým a jednoduchým receptíkom ,ktorý vonia tak vianočne, dúfam ,že vám bude chutit tak ako nám...

Suroviny

150 g
100 g
50 g
50 g roztopená
1 čl
1 čl
2 PL nasekane
1 PL
50 ml
2 PL
Na obalenie:
  roztopené




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesime a tvarujeme guličky o velkosti vlašskeho orecha.Ukladáme na pečiaci papier a upečieme na 180 st asi 15-20 minut.Rovno z plechu ich celé namočíme v roztopenom masle a vyválame v cukre.Odložíme do nádoby s vrchnákom.Ak vám zvýši trochu masla ,môžete koláčiky ešte jemne pofŕkať.Krásne zvláčnejú a tá chuť...Na Vianoce ako stvorené :-)))

  2. 2

    Z tejto várky výjde zhruba 1 plech guličiek..odporúčam robit z dvojitej !!

Diskusia k receptu

sovka62
Egreška, už si mi tu chýbala. Ale keď si sa už ozvala, tak si mi rovno spravila veľkú radosť. Toto napiekla neterkina macocha na oslavu päťdesiatky. Veľmi mi chutili, recept mi len odrecitovala a sľúbila že ho pošle. Doteraz čakám (viac ako dva roky). Tak teraz si ho už môže nechať, mám tvoj. Ďakujem.
danculka
Som rada,že si sa nestratila,koláčiky súce na vyskúšanie...
hubata
Nestrašte, že Vianoce .... ale receptík je to vynikajúci, taký nezvyčajný. Myslíte že je to aj trvanlivé cesto keď je tam tvaroh? Asi ho treba hneď zlikvidovať čo u nás nie je problém.
egreska
dakujem vám...@hubata nestraším,ale naozaj tak chutia :-)) a bolo by to možno trvanlivejšie ,keby to nebolo také žravé...u nás vydržia max dva dni...ja ich aj raňajkujem s čajom :-))))
tetuska
vyzerajú veľmi krehko, hneď by som si dala, ale teraz mám v chladničke turecký med, v Dolnom Kubíne je dnes jarmok, takže sladkosti je dosť... ukladám a vyskúšam, už sa teším... vyzerajú lahodne...
cica2
@egreska , rada ťa opäť vidím, kde si tak dlho bola? Pridala si krásny recept, maslové koláčiky vyzerajú úžasne:)
evanaaa
Egreška, aj si si našla čas na dobrý recept, už máš všetko porobené-hotové? A to maslo sa netopí, nedá sa dať nejaký pevnejší tuk pre prípad, že sa to hneď nepoje?
egreska
joj,dievčata dakujem ,kdeže porobené @evanaa všetko sa len predlžuje ,aj to čo sa nám zdalo byt dobre sme museli robit nove (kurenie ,voda ,plyn -kompletka ) takže roboty nad hlavu ..nemám čas ani experimentovat v kuchyni,varím len osvedčene rýchlovky :-)) už sa neviem dočkat kedy sa tento kolotoč skončí...tešííím sa na tu chvílu..
evusik
@egreska držím palce pri prestavbe (nás to tiež čaká) a hádam k Vianociam už budete mať hotové.... a potom bude čas aj na ďalšie skvelé recepty.... aj tento vyzerá super :-)
janger
Dala by som si. Veru, vonaju Vianocami. Vyskusam.
tetrisss
Vyskusala som, su vyborne, akurat nabuduce vymenim pomarancovu koru trebars za vanilku, ale su makucke, vonave, masla sa nebojte, vsak to sa spoji s cukrom a povrchom kolacika, teda nema co tiect. A je to naozaj hotove raz dva.
babidka
az teraz som ich objavila a určite urobim uz teraz - hahaha, Vianoce su este daleko ! Drzim palce pri "makacke" , ja som si pri nej uzila tiez svoje :-)
porzellanka
@egreska - tak aby som vyskusala, ake su trvanlive, musela by som zabudnut, kam som ich schovala. Vyborne kolaciky, rychlo hotove.
Nedala som pomarancovu koru, dala som co dum dal: lieskovcovy krokant sultaninky a nakrajala som asi 50 g mliecnej cokolady. Dakujem za recept.
ela77
Máme radi tvarohové všetko, ale už sa nám to akosi začína troška objedať tie plnkové, dnes si prezerám moju kuchársku knihu tu na vareche a objavila som tento tvoj @egreska recept a už aj idem piecť, je to jednoduché a rýchle. Bude na desiatu, alebo raňajky a ak nezamknem špajzu, tak určite na hociktorú hodinu cez deň alebo večer. Už sa doma smejeme. že nám na tú špajzu treba toľko zámkov koľko nás je doma aby sme sa už začali navzájom aj kontrolovať a podľa tvojej pôvodnej rady urobím radšej 2 dávky.
julica
Dnes som robila - a podla rady rovno z dvojitej davky. Len kym som ich macala a obalovala, som zhltla asi 5 kuskov. Parada, perfektne budu aj bez orechov, ak ma niekto alergiu. Kombinacia rumu, pomaranca a skorice je podmaniva. Teraz len tak hutam, ako ich pripravit bezlepkove... Nejaky napad? Mam pohankovu muku. Joj, a velikanska vdaka za recept, co recept, receptisko.
monzet
Sú vynikajúce.Práve som dopiekla dvojitú dávku,naozaj perfektne vianočná chuť...
egreska
super,teším sa ...aj ja sa na ne chystám v piatok...
cmatka
Neskutočné koláčiky ! Dlho čakali KK kým ich vyskúšam, stalo sa, a veru bude sa aj nadalej stávať, že tieto úžasné koláčiky budú u nás pri každej príležitosti.
egreska
@cmatka tolko chvály pre takéto jednoduché koláčiky :-) ale zaslúžia si...dakujem ,že si vyskúšala..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia