Maslové halušky (fotorecept)

Maslové halušky (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 23. júna 2011 13:14Ďalšie jeho recepty

Obľúbené môjho manžela...

Suroviny

4
porcie

Postup prípravy receptu

1

Do osoleného vriaceho mlieka dáme maslo a postupne múku.
Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 1

2

Zmes sa varí tak dlho kým sa neoddeľuje od steny nádoby. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia (3-4 ks).
Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 2

3

Halušky zavaríme v osolenej vode a opláchneme.
Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 23. júna 2011 o 14:35
    Veru také nepoznám a veru že ich skúsim! :-)))


  • kata50, 23. júna 2011 o 15:09
    Ďalšie využitie odpaľovaného cesta. Vyskúšam :-))


  • danculka, 23. júna 2011 o 15:39
    Tak,halušky z odpaľovaného cesta som ešte nerobila,vyskúšam..


  • akeber, 23. júna 2011 o 17:10
    ja používam odpaľované cesto na veterníky , ešte som nepočula a ani nevidela použité v ceste na halušky určite vykúšam ,,, :)


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 18:04
    Myslím, že je to to isté cesto, aké dala Kata50 na tie plnené taštičky - naslano aj nasladko, Katy, mám pravdu? To znamená, že má širšie využitie. Ale to originálne na venčeky sa robí tuším s vodou, nie s mliekom. Mala by som vyskúšať ako chutia takéto halušky.


  • kata50, 23. júna 2011 o 18:22
    Tak, tak, dobre hovoríš. Do odpaľovaného cesta na veterníky ide aj oveľa viac vajec. Ale princíp varenej kaše, je ten istý.


  • malusa, 23. júna 2011 o 19:08
    Robievam z odpalovaneho cesta marhulove knedliky,preto halusky su urcite vyborne!


  • stava, 24. júna 2011 o 13:46
    no to som uplne prekvapkana...:-) je to trosku zdlhavejsie ako normalne halusky ale urcite budu suprove....vyskusam....
    este chcem vediet s cim taketo halusky podavat? hodi sa vsetko ako k normalnym zemiakovym haluskam? my robime len s tvarohom a bryndzou...lebo manzel ine nee...ja lubim aj so zemiakmi...a naopak s kapustou nie....
    ma niekto este iny napad na to, co na halusky? skusila by som nieco nove....
    malusa....marhulove knedliky musia byt tiez dobre....:-) mas recept tu na vareche?


  • diabambulka, 24. júna 2011 o 14:20
    ahoj stava, tak konkrétne tieto halušky ja robím vždy ku omáčke a mäsku ako prílohu :-) najčastejšie ku perkeltu a môžem ti odporučiť :-) vyskúšajte .-))) pekný deň


  • ankak, 24. júna 2011 o 17:39
    viem nemala by som sem pisat ale nestihla som opisat postup na "Uhliarske šapgety" čo tu mate a chcela som ich uvarit... poprosila by som ak sa bude dat na klaymanova@gmail.com vopred dakujem Anka


  • marianne69, 24. júna 2011 o 19:34
    ....vyborne mozu byt,vyskusam .....


  • malusa, 26. júna 2011 o 16:42
    Stava na marhulove knedliky mozes pouzit aj tento recept cesto je trochu lepkave,ale vysledok je uzasny!


  • martina1985, 6. júla 2014 o 14:22
    moze byt ze sa mi tam 300 g muky nevoslo, teda uz asi po 200 g sa mi to odlepovalo od hrnca a viac muky to akoby nechcelo prijat.. :-S viem ze ked pridam vajcia tak to zas trocha zredne, mozem pridat muku aj potom este.. ? Diky za odpoved


  • pivonka, 13. augusta 2014 o 16:08
    Už dlho som mala v pláne vyskúšať tieto halušky a dnes na ne došlo. V konečnom dôsledku boli veľmi dobré, lepšie, ako klasické múkové, iste sa k nim budem vracať. Poviem ale popravde, že ten pomer múky a mlieka je veľmi problematický. Po poznámke @martina1985 som dala 250 ml mlieka a múky som dala polovicu polohrubej, ale aj tak sa mi cesto veľmi obtiažne spracovávalo. Odpaľované cesto z času na čas robievam, aj sama mám z neho zverejnený jeden recept. Nabudúce dám 300 ml mlieka a múku všetku polohrubú, uvidím, čo to urobí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist