Maslové halušky (fotorecept)

Maslové halušky (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, 35 ročná žena, Rajec, recept pridala: 23. júna 2011 13:14Ďalšie jej recepty

Obľúbené môjho manžela...

Suroviny

4
porcie

Postup prípravy receptu

1

Do osoleného vriaceho mlieka dáme maslo a postupne múku.
Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 1

2

Zmes sa varí tak dlho kým sa neoddeľuje od steny nádoby. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia (3-4 ks).
Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 2

3

Halušky zavaríme v osolenej vode a opláchneme.
Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 23. júna 2011 o 14:35
    Veru také nepoznám a veru že ich skúsim! :-)))


  • kata50, 23. júna 2011 o 15:09
    Ďalšie využitie odpaľovaného cesta. Vyskúšam :-))


  • danculka, 23. júna 2011 o 15:39
    Tak,halušky z odpaľovaného cesta som ešte nerobila,vyskúšam..


  • akeber, 23. júna 2011 o 17:10
    ja používam odpaľované cesto na veterníky , ešte som nepočula a ani nevidela použité v ceste na halušky určite vykúšam ,,, :)


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 18:04
    Myslím, že je to to isté cesto, aké dala Kata50 na tie plnené taštičky - naslano aj nasladko, Katy, mám pravdu? To znamená, že má širšie využitie. Ale to originálne na venčeky sa robí tuším s vodou, nie s mliekom. Mala by som vyskúšať ako chutia takéto halušky.


  • kata50, 23. júna 2011 o 18:22
    Tak, tak, dobre hovoríš. Do odpaľovaného cesta na veterníky ide aj oveľa viac vajec. Ale princíp varenej kaše, je ten istý.


  • malusa, 23. júna 2011 o 19:08
    Robievam z odpalovaneho cesta marhulove knedliky,preto halusky su urcite vyborne!


  • stava, 24. júna 2011 o 13:46
    no to som uplne prekvapkana...:-) je to trosku zdlhavejsie ako normalne halusky ale urcite budu suprove....vyskusam....
    este chcem vediet s cim taketo halusky podavat? hodi sa vsetko ako k normalnym zemiakovym haluskam? my robime len s tvarohom a bryndzou...lebo manzel ine nee...ja lubim aj so zemiakmi...a naopak s kapustou nie....
    ma niekto este iny napad na to, co na halusky? skusila by som nieco nove....
    malusa....marhulove knedliky musia byt tiez dobre....:-) mas recept tu na vareche?


  • diabambulka, 24. júna 2011 o 14:20
    ahoj stava, tak konkrétne tieto halušky ja robím vždy ku omáčke a mäsku ako prílohu :-) najčastejšie ku perkeltu a môžem ti odporučiť :-) vyskúšajte .-))) pekný deň


  • ankak, 24. júna 2011 o 17:39
    viem nemala by som sem pisat ale nestihla som opisat postup na "Uhliarske šapgety" čo tu mate a chcela som ich uvarit... poprosila by som ak sa bude dat na klaymanova@gmail.com vopred dakujem Anka


  • marianne69, 24. júna 2011 o 19:34
    ....vyborne mozu byt,vyskusam .....


  • malusa, 26. júna 2011 o 16:42
    Stava na marhulove knedliky mozes pouzit aj tento recept cesto je trochu lepkave,ale vysledok je uzasny!


  • martina1985, 6. júla 2014 o 14:22
    moze byt ze sa mi tam 300 g muky nevoslo, teda uz asi po 200 g sa mi to odlepovalo od hrnca a viac muky to akoby nechcelo prijat.. :-S viem ze ked pridam vajcia tak to zas trocha zredne, mozem pridat muku aj potom este.. ? Diky za odpoved


  • pivonka, 13. augusta 2014 o 16:08
    Už dlho som mala v pláne vyskúšať tieto halušky a dnes na ne došlo. V konečnom dôsledku boli veľmi dobré, lepšie, ako klasické múkové, iste sa k nim budem vracať. Poviem ale popravde, že ten pomer múky a mlieka je veľmi problematický. Po poznámke @martina1985 som dala 250 ml mlieka a múky som dala polovicu polohrubej, ale aj tak sa mi cesto veľmi obtiažne spracovávalo. Odpaľované cesto z času na čas robievam, aj sama mám z neho zverejnený jeden recept. Nabudúce dám 300 ml mlieka a múku všetku polohrubú, uvidím, čo to urobí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist