Maslová tekvica so sladkým zemiakom

Maslová tekvica so sladkým zemiakom
Foto: lubjak
lubjakLubjak, recept pridal: 6. apríla 2011 21:17Ďalšie jeho recepty

jednoduché,zdravé,chutné

Postup prípravy receptu

1

Tekvicu očistíme a pokrajame,
Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 1

2

dáme do panvice dusiť na lyžici olivového oleja a trochu vody.Zatiaľ očistíme sladký zemiak,pokrájame na kocky a pridáme ku tekvici.
Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 2

3

Osolíme,okoreníme,pridáme podľa chuti chilli papričku,1čajovú lyžičku kurkumy.Tekvica aj sladký zemiak sa udusia veľmi rýchlo,podľa potreby môžeme podliať trochou vody. Na tanieri ozdobíme zelenou vňaťou a trochou tekvicového oleja.Dobrú chuť.

4

Polovica rodiny je mäso,pridávam ukážku kombinácie ich obeda.
Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mariaklara, 6. apríla 2011 o 23:56
    Priznám sa, ale nepoznám túto tekvicu, to nieje hokaido, však ? Kde ju dostať kúpiť ? A sladký zemiak bude určite topinambur, či nie ?


  • jatanika, 7. apríla 2011 o 07:07
    tiež sa v tých tekviciach vôbec neorientujem... kupovala som tvarovo podobnú v lete od maďarských trhovníkov, ale šupu nemala takú čisto oranžovú... našli sa na nej aj také zelenkavé odtiene... a tekvica bola chuťovo dosť sladká... to asi tiež nebola ona...


  • kucharronald, 7. apríla 2011 o 07:26
    @mariaklara , pridávam sem fotku, ako vyzerá v celosti. U nás sa dajú kúpiť len oranžové, bez tej zelenej kôry...





  • foska, 7. apríla 2011 o 11:16
    Sladky zemiak nie je topinambur, ale batat. Je dostat napr. v kauflande, je velky, do ruzovo-oranzova sfarbeny, vidno ho na obr.2. Maslova tekvica ma velmi podobnu chut ako hokaido, obe tekvice mam velmi rada.


  • alena45, 7. apríla 2011 o 13:48
    je to butternut squash, Mariaklara, je menšia od tej, čo u nás predávajú na pečenie a semienka dostať aj u nas.


  • alena45, 7. apríla 2011 o 13:49
    Ano, Jatanika, butternut squash - maslová tekvica je takej farby ako pozadie tohto komentu a nie je taká žíhaná ako tá, čo kupuješ od trhovníkov. Ale chuťovo tam veľký rozdiel nebude.


  • jatanika, 7. apríla 2011 o 18:41
    dík za info @alena45 ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist