Maslová tekvica so sladkým zemiakom

Maslová tekvica so sladkým zemiakom
Foto: lubjak
lubjakLubjak, recept pridal: 6. apríla 2011 21:17Ďalšie jeho recepty

jednoduché,zdravé,chutné

Postup prípravy receptu

1

Tekvicu očistíme a pokrajame,
Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 1

2

dáme do panvice dusiť na lyžici olivového oleja a trochu vody.Zatiaľ očistíme sladký zemiak,pokrájame na kocky a pridáme ku tekvici.
Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 2

3

Osolíme,okoreníme,pridáme podľa chuti chilli papričku,1čajovú lyžičku kurkumy.Tekvica aj sladký zemiak sa udusia veľmi rýchlo,podľa potreby môžeme podliať trochou vody. Na tanieri ozdobíme zelenou vňaťou a trochou tekvicového oleja.Dobrú chuť.

4

Polovica rodiny je mäso,pridávam ukážku kombinácie ich obeda.
Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mariaklara, 6. apríla 2011 o 23:56
    Priznám sa, ale nepoznám túto tekvicu, to nieje hokaido, však ? Kde ju dostať kúpiť ? A sladký zemiak bude určite topinambur, či nie ?


  • jatanika, 7. apríla 2011 o 07:07
    tiež sa v tých tekviciach vôbec neorientujem... kupovala som tvarovo podobnú v lete od maďarských trhovníkov, ale šupu nemala takú čisto oranžovú... našli sa na nej aj také zelenkavé odtiene... a tekvica bola chuťovo dosť sladká... to asi tiež nebola ona...


  • kucharronald, 7. apríla 2011 o 07:26
    @mariaklara , pridávam sem fotku, ako vyzerá v celosti. U nás sa dajú kúpiť len oranžové, bez tej zelenej kôry...





  • foska, 7. apríla 2011 o 11:16
    Sladky zemiak nie je topinambur, ale batat. Je dostat napr. v kauflande, je velky, do ruzovo-oranzova sfarbeny, vidno ho na obr.2. Maslova tekvica ma velmi podobnu chut ako hokaido, obe tekvice mam velmi rada.


  • alena45, 7. apríla 2011 o 13:48
    je to butternut squash, Mariaklara, je menšia od tej, čo u nás predávajú na pečenie a semienka dostať aj u nas.


  • alena45, 7. apríla 2011 o 13:49
    Ano, Jatanika, butternut squash - maslová tekvica je takej farby ako pozadie tohto komentu a nie je taká žíhaná ako tá, čo kupuješ od trhovníkov. Ale chuťovo tam veľký rozdiel nebude.


  • jatanika, 7. apríla 2011 o 18:41
    dík za info @alena45 ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist