Tekvicové halušky

Maslová tekvica na sladko

Autor receptu: majlus

Dostala som chuť na makové slíže ale chcela som zmenu. Vždy tu píšem, že mám rada rýchle a dobré recepty, ktoré mi nezaberú veľa času. Prekvapila ma samotná chuť a po pravde zamilovala som sa hneď na druhú vidličku ☺Verím že niekoho inšpirujem.

30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maslovú tekvicu som si upiekla v trúbe klasickým spôsobom. Nakrájala, dala na plech, posypala soľou a olivovým olejom. Piekla som cca 45 min. Nechala som tekvicu vychladiť - vydlabala do misy a začala som pridávať múku. Prekvapilo ma koľko ta tekvica spotrebovala múky... čiže hore uvedené je orientačné pretože po upečení tekvice som samozrejme ochutnávala☺Pridala som soľ a muškátový orech. Cesto bolo také jemne pevné - možno by to chcelo ešte múku ale nechcela som to len múkové mať. Aby som vedela urobiť z toho noky, tak som si dala na ruky olej aj na podložku a jemne vytvarovala noky /samozrejme sú nepravidelné ☺/ a uvarila som ich v slanej vode.
  2. Po vytiahnutí som na ne dala maslo posypala makom - mám rada aj celý mak keď je na sucho opražený a na záver som to cele poliala javorovým sirupom. Pre mňa tam nechýbalo nič - naozaj kto má rád sladké - chuť v tejto kombinácii ho prekvapí. Viem si to predstaviť aj na slano... skrátka podľa Vašej chuti. Dobrú chuť!