Tekvicové halušky
Tekvicové halušky

Maslová tekvica na sladko

majlus - fotkamajlus, 15. októbra 2017
Maslová tekvica na sladko
Foto: majlus

Dostala som chuť na makové slíže ale chcela som zmenu. Vždy tu píšem, že mám rada rýchle a dobré recepty, ktoré mi nezaberú veľa Zobraziť celý popisDostala som chuť na makové slíže ale chcela som zmenu. Vždy tu píšem, že mám rada rýchle a dobré recepty, ktoré mi nezaberú veľa času. Prekvapila ma samotná chuť a po pravde zamilovala som sa hneď na druhú vidličku ☺Verím že niekoho inšpirujem.

30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2-3 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Maslovú tekvicu som si upiekla v trúbe klasickým spôsobom. Nakrájala, dala na plech, posypala soľou a olivovým olejom. Piekla som cca 45 min. Nechala som tekvicu vychladiť - vydlabala do misy a začala som pridávať múku. Prekvapilo ma koľko ta tekvica spotrebovala múky... čiže hore uvedené je orientačné pretože po upečení tekvice som samozrejme ochutnávala☺Pridala som soľ a muškátový orech. Cesto bolo také jemne pevné - možno by to chcelo ešte múku ale nechcela som to len múkové mať. Aby som vedela urobiť z toho noky, tak som si dala na ruky olej aj na podložku a jemne vytvarovala noky /samozrejme sú nepravidelné ☺/ a uvarila som ich v slanej vode.

    Maslová tekvica na sladko - obrázok 1
  2. 2

    Po vytiahnutí som na ne dala maslo posypala makom - mám rada aj celý mak keď je na sucho opražený a na záver som to cele poliala javorovým sirupom. Pre mňa tam nechýbalo nič - naozaj kto má rád sladké - chuť v tejto kombinácii ho prekvapí. Viem si to predstaviť aj na slano... skrátka podľa Vašej chuti. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

motyka
Robím z maslovej tekvice " strapačky "- s tvarohom aj s kyslou kapustou a slaninkou. Manžel ani nepoznal, že nie sú zemiakové. Ani som sa neprezradila, lebo by mal pripomienky. Takže aj nočky na sladko musia byť výborné. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia