Mašľonka podľa mňa

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept som objavil tuná na Vareche od Milad, no nebolo tam foto. Tak ho pridávam s foto, aby ste si vedeli predstaviť ako to vyzerá. Ak niekto by si to k veľkej noci ešte chcel urobiť. Je to fakt dobré. Niektoré suroviny som pridal.

6
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Krkovičku a klobásky dobré zaúdené najskôr uvaríme. Po vychladnutí krájame, krkovička na 1 cm kúsky, klobásky na kolieska a syr na 1 cm kocky. Vajcia uvarené na tvrdo krájame na 1 cm -1,5 cm kocky. Všetko dáme so misy.
  2. Nastrúhaný chren na jemno, cmar, kyslú smotanu, horčicu a trochu soli dám do vyššej nádoby a rozmixujeme na hladko. Zalejeme týmto suroviny pripravene v mise. Zalejeme tak nech to je zarovno.
  3. Necháme postať pol hodinu v chlade a potom môžme jesť s dobrým chlebom, alebo rožkom. No na druhy deň to riadne zhustne, ako majonézový šalát a je to ešte chutnejšie. Žalúdok vôbec nezaťaží pravé naopak ešte lepšie pracuje a trávi. Takže prajem dobrú chuť. Vďaka za tento recept autorke @Milad a goralom.