Hubové krupoto

Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a podliala bielym vínom.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Masliaky som očistila.
  2. Poriadne umyla a nakrájala.
  3. Očistila som mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak a nakrájala.
  4. Jačmenné krúpy som umyla a predvarila 5 minút a scedila. Na tento spôsob použitia ich predvarím, lebo chcem jedlo podliať vínom. Pena, ktorá sa tvorí pri varení krúpov nie je pekná.
  5. Na oleji som spenila cibuľu a pridala som vypukať aj celú rascu, pridala som masliaky a spolu opiekla.
  6. K masliakom som pridala zeleninu a opäť spolu opiekla.
  7. Napokon som pridala jačmenné krúpy, osolila, okorenila a podliala som polovicou vína. Keď sa víno odparilo, opäť som podliala druhou polovicou vína.
  8. Keď boli krúpy mäkké, pridala som maslo a spolu premiešala.
  9. Hotové jedlo.
  10. Prajem vám dobrú chuť.