Marschmellows fondant na poťahovanie

mojack - fotkamojack, 29. apríla 2011
Marschmellows fondant na poťahovanie
Foto: mojack

Suroviny

1 bal
2 PL
1/2-1 čl alebo štava z citrona/
750 g




Postup

  1. 1

    Marschmellows fondant na poťahovanie aj ozdoby a kvietky. Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody a kys. citrónovú a dáme na 2-3min do mikrovlnky rozpustiť. Vmiešame 1/2kg práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 1/4kg cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami.

  2. 2

    Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát.

Diskusia k receptu

elekra
Tak toto by ma v živote nenapadlo! Skvelý tip.
elisticka
prosim ta ten balicek kolko vazi? ja davam na 180g cukrikov 600 cukru....
tothka
Poťahovku poznám, čakala som aj nejaké foto z odzôb pre inšpiráciu, nepridáš? Prosím ak vieš, ako dlho sa dá poťahovka skladovať v chladničke?
zaza1
skladovať sa dá dokedy je záruka cukríkov (u mňa sa nedá vôbec, lebo mi ju detičky zjedia :-D), ja ešte dávam aj kúsok Cery. Ozboby z tejto hmoty sú dosť krehké
damisa
idem vyskúšať ešte som takto ozdoby nerobila
maminka18
idem to vyskusat uz som tortu spravila a este potah ale neviete mi poradit kde mi som mohla kupit potravinarske farbivo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia