Marokánky
Marokánky
Autor receptu: palma
12 ks porcií |
10 minút príprava |
20 - 25 minút na 175 °C |
Postup- Hrozienka namočíme do rumu.
Do mlieka dáme cukor, pridáme tuk na pečenie, múku a za stáleho miešania privedieme do varu tak, aby nám vznikol hustý biely krém.
- Krém odstavíme, pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, hrozienka, ktoré sme vybrali z rumu, a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť.
- Pomocou lyžice robíme malé kôpky na plechu vystlanom papierom na pečenie a vytvarujeme z nich tenšie kolieska. Dávame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nespojili.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút, pokým nie sú okraje zlatisté.
Upečené marokánky čiastočne namočíme do roztopenej čokolády s Cerou a necháme stuhnúť.
|