Šošovicová polievka

Marocká polievka z červenej šošovice (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Suseda mojej kamarátky je z Maroka. Od nej je tento ľahký a chutný recept. Mne veľmi chutí a tak by som sa s vami rada oň podelila.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme potrebné suroviny.
  2. Mrkvu a stonkový zeler dáme posekať alebo najemno postrúhame.
  3. Na troške olivového oleja a masla opražíme nasekanú zeleninu. Asi tak 10 minút. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme približne 30 minút. Osolíme podľa chuti.
  4. Do vriaceho vývaru dáme opláchnutú ryžu a po asi tak 10 minútach pridáme tiež opláchnutú šošovicu. Varíme do zmäknutia šošovice, okolo 10 minút. Odstavíme.
  5. Keď už je polievka v tanieri, pokvapkáme limetkovou šťavou a ozdobíme najemno nasekaným čerstvým koriandrom. Práve tieto dve ingrediencie robia túto polievku zvláštnu, bez nich by to bola skoro ako naša zeleninová polievka. Dobrú chuť.