Šošovicová polievka
Marocká polievka z červenej šošovice (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Suseda mojej kamarátky je z Maroka. Od nej je tento ľahký a chutný recept. Mne veľmi chutí a
tak by som sa s vami rada oň podelila.
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme potrebné suroviny.
- Mrkvu a stonkový zeler dáme posekať alebo najemno postrúhame.
- Na troške olivového oleja a masla opražíme nasekanú zeleninu. Asi tak 10 minút. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme približne 30 minút. Osolíme podľa chuti.
- Do vriaceho vývaru dáme opláchnutú ryžu a po asi tak 10 minútach pridáme tiež opláchnutú šošovicu. Varíme do zmäknutia šošovice, okolo 10 minút.
Odstavíme.
- Keď už je polievka v tanieri, pokvapkáme limetkovou šťavou a ozdobíme najemno nasekaným čerstvým koriandrom.
Práve tieto dve ingrediencie robia túto polievku zvláštnu, bez nich by to bola skoro ako naša zeleninová polievka.
Dobrú chuť.