Marmeládová glazúra

kata50 - fotkakata50, 14. septembra 2011
Marmeládová glazúra
Foto: kata50

@Kata50 Ovocná dobrota nemusí byť skrytá v muffine, bábovke, alebo v torte. Môže byť aj na povrchu.

2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml Obľúbená
2 PL




Postup

  1. 1

    Marmeládovú glazúru si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho. Do kastrólika si dáme marmeládu ( ja som použila čistý lekvár z čiernych ríbezlí ) a pomaly zohrievame. Aby bola dobre roztierateľná - pridáme 1-2 PL rumu a miešame krátko na miernom plameni do hladka. Hustotu glazúry si kontrolujeme podľa hustoty pôvodnej marmelády. Buď ju riedime, alebo redukujeme. Ešte teplú vylejeme na muffiny , na bábovku alebo aj na tortu. Snažíme sa radšej rozlievať , ako rozotierať, lebo rýchlo tuhne.

    Marmeládová glazúra - obrázok 1
  2. 2

    Výborná je z ríbezlí, marhúľ, čučoriedok, černíc....čo komu chutí.

Diskusia k receptu

jerica
@kata50 to je peknéééé, jednoducho kúzelník je u vás doma , Tvoje zákusky nemajú konkurenciu ako od cukrára profíka,už som písala na "vyhodze bars šikovne kucharečky" dúfam že som še trafila. Recept neostane v hambe ,je to ľachké zapamätať si , len si musíš spomenúť, ukladám pre spomenutie,niekedy vyskúšam,páči sa mi:-))
jerica
@kata50 jednoduché,len ten nápad , dobre si to zapamätať,ale pripomienka nie je na škodu,KK , pekné foto aj s popisom ako v každom Tvojom recepte:-))
akeber
užitočný nápad......môžem sa realizovať , muffiny sú u nás často a marmelády som tento rok narobila veľa.....ukladám :)
vavan
super nápad,niekedy využijem miesto čokopolevy.Ďakujem za inšpiráciu.
cica2
výborný nápad:)) Muffiny sú krásne!
kata50
Ďakujem dievčatá, veľmi pekne. Cítim, že sa vám toto glazúrovanie páči. Však aj moje lekváre ticho čakajú na Svoj Deň :-)))
kata50
Máte všetky pravdu, že by sa nám v kuchyni zišiel akýsi " šepkár ". Tak ma napadlo, že si na horkú čokoládu, ktorú používam na polevy, nalepím malú lepku....marmeládová glazúra....A keď po nej siahnem- tak sa rozhodnem akú polevu urobím :-)))
matata1
Normálne som natiahla prst a chcela obliznúť z tej stekajúcej polevy. Žiaľ, narazila som na monitor :o(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia