Marlenka

Autor receptu: juliq023

120 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad parou v "kastróly" si vyšľaháme 100g Palmarinu s 300g krištáľového cukru a 4 lyžice medu. Keď je masa rozpustená v šálke si zmiešame ocot a sódu bikarbónu a vylejeme do kastróla. Za stáleho miešania pridáme vajcia a dobre vymiešame.
  2. Potom odstavíme z ohňa, primiešame múku a kakao - dobre zhnieteme a okamžite rozdelíme cesto na 6 rovnakých častí -kým je teplé! (Ak by bolo cesto príliš neforemné pri hnetení pridáme trošičku teplého mlieka).
  3. Každý zo 6 častí rozvaľkáme čo najtenšie a na rovnaké pláty a pečieme na opačnej strane plechu na nepriľnavom papieri na pečenie 5-8min.
  4. Kým nám pláty vychladnú, pripravíme plnku: V 600 ml mlieka uvaríme 2 pudingy (môžu byť karamelové, kakaové alebo vanilkové) s 3-4 lyžicami cukru a necháme dobre vychladnúť.
  5. Vymixujeme si Heliu s karamelovým salkom a postupne do tejto masy pridáme vychladnutý puding. Všetko spolu dobre vymixujeme.
  6. Postupne si na každý jeden plát rozotrieme rovnaké množstvo plnky a ukladáme na seba.
  7. Potrieme aj vrchný - posledný plát. No a navrch môžeme dať zdobenie ( hnedé, farebné ).