Marlenka

monicka347 - bez fotkymonicka347, 7. januára 2013

Marlenka trošku inak.

30 minút
príprava

Suroviny

5 ks
1 ks
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Krém: Ja som použila Salko už zkaramelizované ale môžete si ho pripraviť aj doma. Salco rozmixujeme s maslom, ktoré postupne pridávame. Na koniec pridáme aspoň za hrsť orechov.

  2. 2

    Dva medové pláty si poukladáme vedľa seba na tácku. Krém rozdelíme na 2 časti. Prvú časť rozotrieme na medové pláty. Potom posypeme troškou orechmi. Jeden medový plát si nastrúhame do misky.

  3. 3

    Na krém položíme ďalšie 2 pláty na ktoré znovu rozotrieme krém a posypeme zvyškom orechmi a postrúhaným medovým plátom. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

egreska
ja som raz použila na marlenku kupne medove pláty a nikdy viac..bolo to hnusné a nikto to nechcel jest ..stojí za tu námahu urobit domáce ..ak chceš mrkni moj medovník,mám tam jednoduché medové cesto..za 20 minut všetko upečené :-)
isabel2
Egreska-súhlasim s Tebou,aj ja som si ráz chcela uľahčiť pečenie medových platov,bolo to prvý a posledný krát.Toho roku sa mi Marlenka podarila.Recept som mála od príbuznej u ktorej som Marlenku mala možnosť ochutnát
hahaias
@egreska medzi Tvojimi receptami som našla medový krémeš z kupovaných plátov, tak neviem platí to len pre marlenku, že nie kupované? Alebo po tejto skúsenosti pečieš doma?
darina57
marlenku robim doma ..ale nikdy som nepouzila platy..urob si cesto doma a uvidis aky je to rozdiel..je tu vela receptov..
monika456
ja mám presne ten problém, chcela som narýchlo niečo sladké a kúpila som pláty a skoro celé to išlo do koša..... ale inak nápad fajn, len upečiem pláty doma :)
tetuska
robila som Marlenku tento týždeň, svetlú aj kakaovú, ale cesto je len cesto, upečie sa to rýchlo a chutí vynikajúco...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia