Marinované tofu na fazuľke s ryžou

popkabj - fotkapopkabj, 13. novembra 2015
Marinované tofu na fazuľke s ryžou
Foto: popkabj

Tento recept mám od mojej veľmi dobrej kamarátky (na vareche prezývka: merry17 - má veľmi dobrý recept na holúbky), ktorá mi ho odporúčala, keď Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej veľmi dobrej kamarátky (na vareche prezývka: merry17 - má veľmi dobrý recept na holúbky), ktorá mi ho odporúčala, keď som bola hladná v dnešný pôstny deň. Chutí výborne! :)

2-3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks (cca 120 g)
1 ks
1 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Jeden hrnček ryže som si opražila na olivovom oleji, ryžu som osolila, pridala trošku vegety a zaliala dvoma hrnčekami vody (ja som dala vriacu vodu z konvice, aby to bolo rýchlejšie) Ryžu som prikryla a priebežne premiešala. Keď sa voda odparila, platňu som odstavila a nechala ryžu, aby ešte došla.

  2. 2

    Medzitým než sa ryža varila, olúpala som si jednu menšiu cibuľu, narezala na menšie kúsky a opražila ju na oleji. Tofu som nastrúhala na strúhadle (na hrubšie), pokvapkala sojovou omáčkou a premiešala. Keď bola cibuľka opražená, pridala som marinované tofu, mletú červenú papriku (od oka), po čase bielu fazuľku z konzervy (bez šťavy). Keď sa to trochu udusilo pridala som paradajkový pretlak, korenie na grilovanú zeleninu, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, soľ a podliala som troškou vody. Nechala som dusiť a o pár minút bola večera hotová.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia