Marinované kuracie stehienka

katka82 - fotkakatka82, 18. februára 2011

Tento recept sme vymysleli v jedno sobotné popoludnie s manželom,pri filozofovani,čo uvariť v nedeľu na obed a dospeli sme k tomuto!:-)

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 180°C °C

Suroviny

1  kg
5-6  lyžíc
4-5 lyžíc
1/2 lyžičky
2 lyžice
2 lyžice
 podľa chuti
3 lyžice
1-2 kusy
100 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Celé kuracie stehná prerežeme na polovice,očistíme,posolíme a dáme bokom.

  2. 2

    Pripravíme marinádu z kečupu,horčice,worcestrovej a sojovej omačky,pridáme kari a med a podľa chuti chilli omáčku,čierne korenie,rascu a vegetu.Všetko zmiešame,prípadne dochutíme a nasypeme pokrájanú cibuľu. Do marinády vložíme stehienka,prikrijeme a dáme na noc do chladničky.

  3. 3

    Ráno vytrieme pekáč olejom,k stehienkam prisypeme slaninu pokrájanú na kúsky a celú zmes dáme na pekáč,ktorý prykryjeme alobalom a cca 40 min. pečieme pri teplaote 180°C,potom odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Ak stehienka pustia veľa šťavy,možme ju odobrať,aby sa stehná piekli,nie varili.Výpek možme potom použiť na poliatie prílohy,najvhodnejšou je zemiaková kaša. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Katka, to je iste dobré, viem, lebo aj ja robievam podobnú marinádu. Dobrá je aj do pokrájaných ( vykostených stehien), alebo pŕs, môže sa dlhšie odkladať a robiť po troche.
bleee
výborný recept, namiesto cibule som dala 3 strúčiky prelisovaného cesnaku. pri pečení som stehienka ešte posypala ovsenými vločkami :-) mňam, chuťovka, keď som ochutnala aké sú skvelé, obedovala som už o 11tej
katka82
Ďakujem,som rada že vám chutilo,ten cenak vyskúšam aj ja! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia