Marinované kuracie rezníky

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. júna 2014

Tento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa 10 rezňov keď čakáme návštevu je to skvele. Hlavne Zobraziť celý popisTento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa 10 rezňov keď čakáme návštevu je to skvele. Hlavne chuti to všetkým aj mladým tým treba k tomu hranolky. Viem je podobných receptov veľa, ale predsa niekomu dá inšpiráciu.

9-11
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
200 g na posypanie
 na vysmážanie
1 ks
Marináda:
6 ks
2 PL
6 PL
1 PL
1 PL
1 KL
2 PL
1 čl
3 PL
1 ks rozmixovať
5-6 strúčkov
1 čl




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu zo všetkého na ňu napísane. Marinádu dobre premiešame a pridáme do nej nakrájané mäso prikryjeme a dáme odstať do chladu na noc.

  2. 2

    Pripravíme panvicu s trochou oleja necháme rozohriať. Pripravenú zmes ešte rozmiešame a naberačkou nalejeme na panvicu. Vytvoríme rezne nie príliš hrubé, ktoré smažíme do ružovo- hneda z oboch strán. Na hotové rezne ešte horúce nasypeme strúhaný sýr nech sa na ňom trochu roztopí. Pokapeme pár kvapkami citróna.

  3. 3

    Môžeme podávať so zemiakovými hranolkami, ochutenou ryžou, alebo zemiakovou kašou. Z tejto dávky spravíme 9-11 rezňov. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

e001
V piatok som prečítal, v sobotu nakúpil a dnes uvaril. Dobrota veliká.
weeluu
Nepochopila som, či sa maju rezne opekat na panvici v dressingu a to vytvory tu krasnu korku na povrchu? či do struhanky? či do cestíčka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia