Marinované kuracie krídla na pikantnom šaláte

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Marinované kuracie krídla na pikantnom šaláte
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1000 g
1 ks väčšia
1 ks väčší
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie krídla osolíme, posypeme grilovacím korením a dáme do marinády, ktorú sme si pripravili z oleja, grilovacieho korenia, , čierneho korenia, kečupu, horčice – necháme odstáť 2 hodiny. Potom ich pečieme na oleji.

  2. 2

    Servírujeme na hlávkovom šaláte – nakladáme naň ostrý šalát a navrch dáme kuracie krídelká, pridáme kúsok čierneho chleba.

  3. 3

    Ostrý šalát: vo viacej vode sparíme na rezance nakrájanú cukinu, baklažán a dáme do misky. Pridáme soľ, nakrájané feferónky, vytlačíme jeden citrón a podľa potreby dochutíme.

Diskusia k receptu

zitar
Ja neviem, ale na tom obrázku sú stehná......
redakcia
Sú to krídelká, horná časť krídel. Vidno to aj v porovnaní s ostatnými surovinami - napr. kolieskami uhoriek.
zitar
Prižmúrila som oči, a ozaj, sú to krídla
tetuska
na prvý pohľad mi to tiež napadlo, že sú to stehná...
vcelka
Baby, akoby to vlastne nebolo jedno... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia