Marinované kuracie krídelká

Marinované kuracie krídelká
Foto: sona67
sona67Sona67, 47 ročná žena, Nové Zámky, recept pridala: 26. februára 2012 14:17Ďalšie jej recepty

Mali sme chuť na grilované mäsko, ale keďže počasie ešte nie je na grilovačku priaznivé, upiekli sme si ich v pekáči....

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si marinádu z vína, horčice, roztlačených cesnakov, čierneho korenia a majoránky. Kuracie krídelká si posypeme grilovacím korením a vložíme do marinády. Necháme odstáť aspoň 2 - 3 hodinky v chlade. Ja si to zvyknem pripraviť večer a do druhého dňa sa marinuje.
Marinované kuracie krídelká - obrázok 1

2

Po uplynutí doby marinovania, si pekáč potriem masťou, alebo dám olej, rozložím krídelká, podlejem troškou vody a zakryté pečiem asi 50 min.
Marinované kuracie krídelká - obrázok 2

3

Po 50 minútach odkryjem a nechám dopiecť do červena ešte asi 15 minút. Podávam väčšinou s chlebom a čerstvým šalátom z rôznej zeleniny, teraz k tomu bola dusená ryža.
Marinované kuracie krídelká - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 26. februára 2012 o 18:45
    toto u nás veľmi obľúbené.-)) krídelká sú fajn.-))


  • sona67, 26. februára 2012 o 21:44
    áno, aj u nás je to tak


  • tinca, 27. februára 2012 o 17:03
    tá marináda sa mi páči a krídelka milujem,vyskúšam:)


  • remcula, 15. mája 2012 o 11:26
    Já hodně experimentuji s marinádama. Křídla na všchny způsoby. Takže vyzkoušíme:-))


  • dandika1, 23. decembra 2013 o 04:46
    @sona67 mam rada taketo jedla (marinovane) zase nieco nove ukladam, vyskusam vrela vdaka:::



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist