Marinované kuracie krídelká

Marinované kuracie krídelká
Foto: sona67
sona67Sona67, recept pridal: 26. februára 2012 14:17Ďalšie jeho recepty

Mali sme chuť na grilované mäsko, ale keďže počasie ešte nie je na grilovačku priaznivé, upiekli sme si ich v pekáči....

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si marinádu z vína, horčice, roztlačených cesnakov, čierneho korenia a majoránky. Kuracie krídelká si posypeme grilovacím korením a vložíme do marinády. Necháme odstáť aspoň 2 - 3 hodinky v chlade. Ja si to zvyknem pripraviť večer a do druhého dňa sa marinuje.
Marinované kuracie krídelká - obrázok 1

2

Po uplynutí doby marinovania, si pekáč potriem masťou, alebo dám olej, rozložím krídelká, podlejem troškou vody a zakryté pečiem asi 50 min.
Marinované kuracie krídelká - obrázok 2

3

Po 50 minútach odkryjem a nechám dopiecť do červena ešte asi 15 minút. Podávam väčšinou s chlebom a čerstvým šalátom z rôznej zeleniny, teraz k tomu bola dusená ryža.
Marinované kuracie krídelká - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 26. februára 2012 o 18:45
    toto u nás veľmi obľúbené.-)) krídelká sú fajn.-))


  • sona67, 26. februára 2012 o 21:44
    áno, aj u nás je to tak


  • tinca, 27. februára 2012 o 17:03
    tá marináda sa mi páči a krídelka milujem,vyskúšam:)


  • remcula, 15. mája 2012 o 11:26
    Já hodně experimentuji s marinádama. Křídla na všchny způsoby. Takže vyzkoušíme:-))


  • dandika1, 23. decembra 2013 o 04:46
    @sona67 mam rada taketo jedla (marinovane) zase nieco nove ukladam, vyskusam vrela vdaka:::



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist