Kačacie prsia
Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Hydinu mám
veľmi rád, veď
sa dá pripraviť na
desiatky spôsobov.
Mojou hlavnou inšpiráciou
sú skúsenosti
starých mám,
ale rád vymýšľam aj
kulinárske prekvapenia,
lákavé pre oko
i chuťové poháriky.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv pripravíme zemiakovú knedľu z očistených
pretlačených zemiakov. Pridáme múku, vajcia,
soľ, mleté čierne korenie, kypriaci prášok. Vypracujeme
cesto, z cesta vytvoríme valček s priemerom 2 cm
a nakrájame. Knedličky uvaríme v osolenej vode.
- Korenie podrvíme, pridáme olivový olej. Túto
zmes votrieme do očistených kačacích pŕs s narezanou
kožou.
- Mäso opečieme z oboch strán, vložíme do rúry
rozohriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Z brusníc,
masla a červeného vína pripravíme omáčku.
Na masle opečieme petržlen, uvarené valčeky
a pridáme med a tymian.