Kačacie prsia

Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv pripravíme zemiakovú knedľu z očistených pretlačených zemiakov. Pridáme múku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, z cesta vytvoríme valček s priemerom 2 cm a nakrájame. Knedličky uvaríme v osolenej vode.
  2. Korenie podrvíme, pridáme olivový olej. Túto zmes votrieme do očistených kačacích pŕs s narezanou kožou.
  3. Mäso opečieme z oboch strán, vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Z brusníc, masla a červeného vína pripravíme omáčku. Na masle opečieme petržlen, uvarené valčeky a pridáme med a tymian.