Marinované ihly zo stehienok a zeleniny

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. júla 2016
Marinované ihly zo stehienok a zeleniny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
200 g
10 ks
20 g
200 ml
50 ml
30 g




Postup

  1. 1

    Stehná nakrájame na kocky a marinujeme cez noc v marináde z piva, cesnaku, oleja, papriky, zázvoru, soli a korenia. Zeleninu a slaninu nakrájame na rovnaké kúsky a striedavo napichujeme na ihlu.

  2. 2

    Odporúčame grilovať na pahrebe z dreveného uhlia približne 10 minút. Podávame s chlebom a pochutinami, prípadne s cesnakovým, čili alebo bylinkovým dresingom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia