Marinované bažantie medailóniky

Július Dózsa
kuchár hotela Zátoka v Senci, 12. júla 2015
Marinované bažantie medailóniky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Bažantie prsia nakrájame na medailóniky. Z cukru, sójovej omáčky, papriky, oleja a korenia na divinu pripravíme marinádu. Mäso marinujeme minimálne 2 hodiny v chladničke.

  2. 2

    Marinované mäso opečieme na oleji z oboch strán. Mäso môžeme opiecť aj na grilovacej panvici.

  3. 3

    Keď je mäso opečené, vyberieme ho a do zvyšného výpeku pridáme bylinky a chvíľu restujeme. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť marinádou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia