Grilovaná zelenina
Marinovaná grilovaná zelenina so šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Olivový olej dáme do rajničky spolu s bylinkami, cesnakom a zahrievame pod
bod varu, až kým nevystúpi
prvá bublinka. Olej stiahneme z plameňa a necháme chladiť. Proces môžeme opakovať,
olej je potom intenzívnejší.
Môžeme pridať čili papričku.
- Zeleninu a šampiňóny poumývame, osušíme a očistíme. Cuketu a baklažán nakrájame na
tenké pásiky, cibuľu na hranolčeky a papriku a šampiňóny na väčšie kusy.
Potom ugrilujeme na grile, najlepšie na mriežke. Ochutíme soľou a korením.
- Grilovanú zeleninu marinujeme v pripravenom bylinkovom oleji spolu s olivami a so sušenými paradajkami. Podávame
s pečivom opečeným na grile.
|