Grilovaná zelenina

Marinovaná grilovaná zelenina so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Olivový olej dáme do rajničky spolu s bylinkami, cesnakom a zahrievame pod bod varu, až kým nevystúpi prvá bublinka. Olej stiahneme z plameňa a necháme chladiť. Proces môžeme opakovať, olej je potom intenzívnejší. Môžeme pridať čili papričku.
  2. Zeleninu a šampiňóny poumývame, osušíme a očistíme. Cuketu a baklažán nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na hranolčeky a papriku a šampiňóny na väčšie kusy. Potom ugrilujeme na grile, najlepšie na mriežke. Ochutíme soľou a korením.
  3. Grilovanú zeleninu marinujeme v pripravenom bylinkovom oleji spolu s olivami a so sušenými paradajkami. Podávame s pečivom opečeným na grile.