Marinovaná červená paprika fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 30. júla 2013

Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na cestoviny aj na pizzu. Olej v ktorom bola paprika nalozena Zobraziť celý popisTakto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na cestoviny aj na pizzu. Olej v ktorom bola paprika nalozena je chutny, vhodny pouzit na zalievku pre salaty, alebo na potretie zemiakov pred pecenim.

40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
6 - 7 strúčikov
1 šálka
1/4 šálky
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Cervenu hrubostennu papriku som umyla, vycistila a prekrojila som ju po dlzke na mensie kusky. Papriku som ulozila na plech a dala som ju zapiect pod gril.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalezi od hrubky papriky, ale tak zhruba za 30 minut by mala byt paprika takto opecena. Opecenu papriku som dala do misky a prikryla som ju na 10 minut pokrievkou, aby sa zaparila.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z papriky som osupala zapecenu a sparenu kozu.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ocistenu papriku som nakrajala na tenke pasiky.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pohare do ktorych som nakladala papriku som umyla a dala som ich do vyhriatej rury 180C na 15 minut. Papriku som potom nalozila do vychladnutych poharov striedavo s nakrajanym cesnakom a listkami citronoveho tymianu.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch papriky som polozila este malu vetvicku tymianu.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Papriku som zaliala zalievkou, ktoru som si pripravila zmiesanim oleja, cerveneho vinoveho octu, soli a korenia. Do zalievky som tiez primiesala stavu ktora mi zostala na plechu po upeceni paprik. Papriku treba zalievat postupne. Po kazdom zaliati je treba vidlickou ponadvihovat platky papriky, aby zalievka presla pomedzi vsetky platky. Pohare som zatvorila a odlozila som ich do chladnicky. Z tohoto mnozstva papriky som mala 1 2,5dcl pohar a 1 3dcl pohar.

    Marinovaná červená paprika (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tetuska
robím podobne, viď môj recept na vareche, ale nekrájam nadrobno, dávam nálev na uhorky a navrch ešte olej... je to lahôdka a výborná... treba vyskúšať...
jerica
Danielka , papriky je dosť , len to spraviť, poznám ten recept , máme priateľov Bulharov , tí veru toto zbožňujú, ja tiež. spravím si zopár pohárov , hoc mám ešte z roku :-) Používala som to aj do varenia.
Krásne práca ako vždy :-)
izabella929
krásne to vyzerá veru.-))) takto ju nerobím, ale zaváranú červenú papriku s olejom robievam....skúsim aj tento spôsob.-)
tetuska
má zvláštnu lahodnú chuť...hlavne keď dlhšie postojí, ale to by som nesmela chodiť do pivnice... skúšala som robiť kombináciu žltej, oranžovej a červenej do jednej fľaše, fantázia...
palokuchki
@paploska , @kimlo , @tetuska , @marianne , @jerica , @izabella929 , @concord , dakujem vam za komentare. @tetuska predtym, nez som davala sem tento recept, tak som sa pozerala vo vyhladavaci, ci tu uz taky nie je. Videla som aj tento tvoj  varecha.pravda.sk/recepty/nakladana-pecena-paprika/8759-r...
. Mas pravdu, je dost podobny mojmu. Ty tam mas ale trochu iny pomer na nalev. Dufam, ze ti to nevadi, ze som pridala aj ja tento moj recept. Ako hovoris ta paprika ma naozaj lahodnu chut a ta kombinacia tych troch farieb je vyborny napad. Urcite to aj tak vyskusam. @kimlo , ja aj ked urobim viacej poharikov naraz rozdam to detom, tak mne vzdy zostanu 2-3 pohariky a tie drzim v chladnicke. Myslim si ale, ze by si ich mohol aj zasterilizovat ako to robila @tetuska v jej recepte. @marianne , @concord , mate pravdu. Ani u mna tieto papriky dlho nevydrzia. @jerica , pre tieto nakladane papriky je naozaj siroky okruh pouzitia.
medovnicek
veľmi sa mi ten recept páči, musím si na trhu kúpiť červenú papriku a vyskúšať ho
gubics
Sú veľmi gustiozne, normálne mi tu slinky tečú. Ja podobne robím paradajky, len ich nepečiem len suším v rúre, potom nakladám do malých pohárov a zalievam olivovým olejom. Používam ich všade kde sú potrebné sušené paradajky, ale hlavne ich dávam do cesta na chlieb keď pečiem taliansky chlieb. Tam pridávam aj ten olej v ktorom sú naložené podľa receptu.Tiež mám ich uložené v chladničke, lebo v byte je teplo a neviem či by vydržali, a tieto vydržia aj dva roky.
janger
Danka, @palokuchki , dnes som spravila tri pohariky tejto tvojej papriky. Nemala som ale citronovy tymian, tak som dala taky obycajny...Zaroven som si na teba spominala :-). Dakujem za dobry recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia