Marhuľový koláč

kucharka100 - fotkakucharka100, 19. mája 2012

Tento recept mám už dávnejšie, je na prípravu jednoduchý a rýchly. Dostala som ho od kamarátky.

30 minút
príprava
20-25 minút minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
2 ks
1 dl
1 dl
1 PL
1 KL
7  decový pohár aj so šťavou




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem kompótových marhúľ vyšľaháme metličkou v jednej miske. Marhule nakrájame na kocky a naposledy vmiešame zľahka do zmesi. Cesto je redšie aj vďaka sirupu z kompótu, no v rúre narastie. Po upečení pocukríme.

Diskusia k receptu

zdezda
ďakujem za pripomenutie tohto výborného koláčika :-), už som ho dávno nerobila
giulianka
je to skvelý a jednoduchý koláč, dík za recept,nevedela som ho zohnať, i keď u nás sa robí tak, že šťava z kompótu sa nechá na želatínu (Zlatý klas a cukor) a vyleje sa na vychladnutý koláč. je to veľmi svieži koláč a myslím, že sa dá použiť aj iné ovocie pre obmenu.
mariaklara
Už je to dávno, čo som ho robila. Občas je dobre vrátiť sa k starým receptom.
marianne69
..som pocula o tomto kolaciku,ale este nerobila ,ze sa kompot zamiesa do cesta,urcite ho vyskusam,nemala som recept nan.dakujem
kucharka100
Recept je ozaj rýchly a jednoduchý....najmä ak návšteva zvoní už pri dverách....skúste a dajte mi vedieť, ako vám chutil.
Listujem v mojich starších písankách a spomínam....ako som začínala v kuchyni, keď som sa vydala. Ách, to boli časy ...nádhera.
laurita
Práve ho robím :-))) už som naň zvedavá :-D
ckatka
kolacik je uz v rure, vajcia som dala tri, nech mi tam posledne opustene nezostane,.... mala som nacatu slahackovu smotanu, tak som ju dala miesto mlieka

marhule boli vcelku makke, takze som len do pohara strcila ostry noz, parkrat som s nim presla hore-dole a marhule boli pokrajane :D hadam by som si nespinila aj dosku...

pouzity riad - jeden plech, jedna misa na miesanie, jedna stierka, jeden nozik a lyzicka a dve metlicky rucneho mixera... taketo recepty mam rada...kto by tie riady furt umyval.... inak vrele odporucam digitalnu vahu, ktora sa da vynulovavat - polozite na nu akukolvek misu a len prisypate :)
ti88na
Ahoj! Chcem sa spýtať, či môžu byť aj čerstvé marhule, alebo len zavárané :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia