Marhuľový koláč z kysnutého cesta

Marhuľový koláč z kysnutého cesta
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 2. júla 2012 12:32Ďalšie jeho recepty

Práve dozrievajú marhule. Po tieto dva dni sa mi o nich bude aj snívať. Zavárala som ich a robila som aj lekvár. Uf. Treba využiť čerstvé ovocie , kým je.Preto som urobila tento koláč.

Suroviny

20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zarobila som klasické kysnuté cesto. Vykysnuté som dala na vymastený plech. Na cesto som poukladala marhule, reznou plochou hore. Trochu som ich pocukrovala , posypala škoricou a vanilkovým cukrom a kakaom. Vrch som pokropila roztopeným maslom.Piekla som ho na 180 stupňoch asi 20 minút. Moje predsavzatie , že z neho len ochutnám , som nesplnila. Zmastila som rovné 4 také kúsky , ako sú na hlavnom obrázku.
Marhuľový koláč z kysnutého cesta - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medulienka122, 2. júla 2012 o 13:17
    tak ty nemáš chybu...v tej horúčave sa ti chce.../keď sa musí, tak sa musí/


  • babkamt, 2. júla 2012 o 13:35
    @medulienka112 mala som naňho chuť. A nezaberie mnoho času. Takže v pohode.


  • izabella929, 2. júla 2012 o 14:37
    pekný a iste aj chutný...) moja trúba má povinné prázdniny.-)) zapnúť ju a piecť, keď máme dnes 38 st. hotová katastrofa....


  • tinca, 2. júla 2012 o 16:03
    závidím ti, ja som minule dala za 6 ks marhúľ na trhu takých dosť veľkých 2,6 eur a prvé čerešne ako na malíku necht boli po 8 eur,hrôza tí ľudia už nevedia čo za to ovocie pýtať. Koláč krásny vydarený.


  • kucharka100, 2. júla 2012 o 18:28
    Koláčiky z čerstvého ovocia sú najlepšie. Treba využiť sezónu....


  • mariaklara, 3. júla 2012 o 13:32
    Normálne ti závidím takú úrodisko:-))))


  • ancicka, 3. júla 2012 o 13:46
    Kysnuté s marhuľame som ešte nerobila .Marhuľ u nás nieto a som rada,ked niekde zoženiem na závarenie.Pre prípad si uloím.


  • babkamt, 3. júla 2012 o 16:06
    @ancicka , vyskúšaj , určite ti zachutia. Sme doma len sami dvaja a z toho veľkého plechu , čo som včera piekla zostali len 4 kúsky. Poobede mi manžel vraví , že by som mohla spraviť marhuľové guľlky. Dala som variť zemiaky a kým mi vychladnú , išla som na pc.@mariaklara vďačne by som ti z nich dala , no bývaš ďaleko od nás.


  • mariaklara, 3. júla 2012 o 16:10
    Si zlatá,dakujem za ochotu.


  • voznica, 3. júla 2012 o 17:36
    Skúsim ho upiecť a zakladám do k.k


  • evanaaa, 5. júla 2012 o 21:12
    Pánečku, ale vypadá ten koláč vábne, ja by som tiež neodolala, ako ty, @babkamt , to asi nejde. Dnes som šla do Kauflandu, mali mať marhulky už lacnejšie, ale keď som ich uvidela - šok, to bol ozaj odpad, ani pre prasatá,malé, to by nevadilo, ale nahnité, hnedé fľaky, chrasty a neviem ešte čo, bola som sklamaná aj z nich, aj s toho, ako nás ponižujú, akoby chceli povedať, že pre nás je to dobré, čo by sme chceli. Tak z kúpy nebolo nič ale dúfam, že ešte naďabím aj na "jedlé" niekde.


  • lavacka, 3. júla 2013 o 07:47
    tinca ma pravdu,aj u nas v Bratislavskom okrese su vermirne ceny. Babkamt, vdaka za vyborny recept, robila som malinovy a ribezlovy, ale pridala som aj tvaroh.Boli uzasne.


  • bubulina, 9. júla 2013 o 18:43
    fajnove cesto :) kolac aj na druhy den bol makky ,robim aj dnes :) dik za receptik :)


  • babkamt, 10. júla 2013 o 16:07
    @bublina som rada , že si bola s koláčom spokojná . U nás do druhého dňa nevydržal -:)))
    @lavacka v ovocí som sebestačná . Zatiaľ sa mi vždy urodilo toľko , že nám stačilo . Aj malinový a ríbezľový koláč je super .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist