Marhuľový koláč z kysnutého cesta

Marhuľový koláč z kysnutého cesta
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 2. júla 2012 12:32Ďalšie jeho recepty

Práve dozrievajú marhule. Po tieto dva dni sa mi o nich bude aj snívať. Zavárala som ich a robila som aj lekvár. Uf. Treba využiť čerstvé ovocie , kým je.Preto som urobila tento koláč.

Suroviny

20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zarobila som klasické kysnuté cesto. Vykysnuté som dala na vymastený plech. Na cesto som poukladala marhule, reznou plochou hore. Trochu som ich pocukrovala , posypala škoricou a vanilkovým cukrom a kakaom. Vrch som pokropila roztopeným maslom.Piekla som ho na 180 stupňoch asi 20 minút. Moje predsavzatie , že z neho len ochutnám , som nesplnila. Zmastila som rovné 4 také kúsky , ako sú na hlavnom obrázku.
Marhuľový koláč z kysnutého cesta - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medulienka122, 2. júla 2012 o 13:17
    tak ty nemáš chybu...v tej horúčave sa ti chce.../keď sa musí, tak sa musí/


  • babkamt, 2. júla 2012 o 13:35
    @medulienka112 mala som naňho chuť. A nezaberie mnoho času. Takže v pohode.


  • izabella929, 2. júla 2012 o 14:37
    pekný a iste aj chutný...) moja trúba má povinné prázdniny.-)) zapnúť ju a piecť, keď máme dnes 38 st. hotová katastrofa....


  • tinca, 2. júla 2012 o 16:03
    závidím ti, ja som minule dala za 6 ks marhúľ na trhu takých dosť veľkých 2,6 eur a prvé čerešne ako na malíku necht boli po 8 eur,hrôza tí ľudia už nevedia čo za to ovocie pýtať. Koláč krásny vydarený.


  • kucharka100, 2. júla 2012 o 18:28
    Koláčiky z čerstvého ovocia sú najlepšie. Treba využiť sezónu....


  • mariaklara, 3. júla 2012 o 13:32
    Normálne ti závidím takú úrodisko:-))))


  • ancicka, 3. júla 2012 o 13:46
    Kysnuté s marhuľame som ešte nerobila .Marhuľ u nás nieto a som rada,ked niekde zoženiem na závarenie.Pre prípad si uloím.


  • babkamt, 3. júla 2012 o 16:06
    @ancicka , vyskúšaj , určite ti zachutia. Sme doma len sami dvaja a z toho veľkého plechu , čo som včera piekla zostali len 4 kúsky. Poobede mi manžel vraví , že by som mohla spraviť marhuľové guľlky. Dala som variť zemiaky a kým mi vychladnú , išla som na pc.@mariaklara vďačne by som ti z nich dala , no bývaš ďaleko od nás.


  • mariaklara, 3. júla 2012 o 16:10
    Si zlatá,dakujem za ochotu.


  • voznica, 3. júla 2012 o 17:36
    Skúsim ho upiecť a zakladám do k.k


  • evanaaa, 5. júla 2012 o 21:12
    Pánečku, ale vypadá ten koláč vábne, ja by som tiež neodolala, ako ty, @babkamt , to asi nejde. Dnes som šla do Kauflandu, mali mať marhulky už lacnejšie, ale keď som ich uvidela - šok, to bol ozaj odpad, ani pre prasatá,malé, to by nevadilo, ale nahnité, hnedé fľaky, chrasty a neviem ešte čo, bola som sklamaná aj z nich, aj s toho, ako nás ponižujú, akoby chceli povedať, že pre nás je to dobré, čo by sme chceli. Tak z kúpy nebolo nič ale dúfam, že ešte naďabím aj na "jedlé" niekde.


  • lavacka, 3. júla 2013 o 07:47
    tinca ma pravdu,aj u nas v Bratislavskom okrese su vermirne ceny. Babkamt, vdaka za vyborny recept, robila som malinovy a ribezlovy, ale pridala som aj tvaroh.Boli uzasne.


  • bubulina, 9. júla 2013 o 18:43
    fajnove cesto :) kolac aj na druhy den bol makky ,robim aj dnes :) dik za receptik :)


  • babkamt, 10. júla 2013 o 16:07
    @bublina som rada , že si bola s koláčom spokojná . U nás do druhého dňa nevydržal -:)))
    @lavacka v ovocí som sebestačná . Zatiaľ sa mi vždy urodilo toľko , že nám stačilo . Aj malinový a ríbezľový koláč je super .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist