Marhuľový koláč s posýpkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 26. septembra 2011
Marhuľový koláč s posýpkou
Foto: droetker

Komerčný recept.

25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na posýpku:
100 g
150 g
100 g, mäkké
Na cesto:
1 balíček
300 g
25 g (2 zarovnané PL)
3 g (½ KL)
150 ml
40 ml
1 ks, do cesta
1 ks, na potretie
Na obloženie:
1 kg




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm, pierko, valček. Na prípravu posýpky spracujeme všetky suroviny ručne v miske.

  2. 2

    Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka, vyváľame a prenesieme na vymazaný plech.

  3. 3

    Marhule umyjeme, vykôstkujeme a dierkou hore položíme na cesto. Posypeme posýpkou. Okraj cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 35 minút

  4. 4

    Koláč necháme vychladnúť, pred podávaním nakrájame na rezy a pocukrujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia