Marhuľový koláč s jogurtom a černicami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 25. júna 2016

Pôvodne som chcela robiť marhuľový od @havina lebo ten je skvostný a pri káve mi učaroval tento z časopisu Marianne. Ak tu Zobraziť celý popisPôvodne som chcela robiť marhuľový od @havina lebo ten je skvostný a pri káve mi učaroval tento z časopisu Marianne. Ak tu už podobný je tak to berte ako malé pripomenutie, ak nie tak ako inšpiráciu na dobrú podložku pod ovocie :)

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g rozpustené
150 g
1/2 bal
3 ks
230 g
2 PL
Na povrch:
200 g
500 g čerstvé
200 g
Na drobenku:
50 g studené
3-4 PL
6-7 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s PDP, maslo a mlieko a vymiešame cesto. Na pečenie som použila plech o rozmeroch 25 x 35 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút.

    Marhuľový koláč s jogurtom a černicami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa koláč pečie umyjeme a nakrájame si marhule a umyjeme a osušíme černice. Pripravíme drobenku zmiešaním masla, múky a cukru. Predpečený koláč vyberieme s rúry, natrieme jogurtom a na jogurt poukladáme ovocie. Posypeme hojne drobenkou.

    Marhuľový koláč s jogurtom a černicami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Koláč vrátime do rúry a ešte dopekáme 20-25 minút, pokiaľ na povrchu nezíska zlatistú farbu. Hotovo, ani to v tom teple nebolelo:) je to naozaj taká podložka pod osviežujúce kyslasté ovocie. Nabudúce bude ten od mojej susedky netovej, sľubujem :) https://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-paj-fotorecept/59375-recept.html

    Marhuľový koláč s jogurtom a černicami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A pre potešenie papuliek plechových moje zaoknové krásky, nemôžu ísť von, lebo zatepľujú bytovku. Možno sa nájde niekto, kto ich bude vedieť pomenovať :)

    Marhuľový koláč s jogurtom a černicami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Oh, to je krása! A ten fikaný nápad dát jogurt nahoru! Já bych - pro velký úspěch - ještě přidala do posýpky kokos, vymazala plech a též vysypala kokosem. Mám oboje osvědčené a je to moc dobroučké. Krásná fota a tie marhuľe a černice - nemám slov!! Papričky jsou utěšené, ale toto není moje parketa. Zuzi, moc se ti koláč povedl!!
afataga
taketo jednoduche s ovocim su najlepsie, nenapadlo ma jogurt davat navrch, ja skor davam do cesta, tie nadhery mam taky pocit, ze by to mohli byt Trinidad skorpion mogura, ale kimlo asi bude vediet lepsie poradit, ale to je uz riadna besnota :-)
havino
ako sme skoro rovnako piekli, aj recept pridali a že som chcela z marhul tiež ten marhuľový páj piecť, to už je telepatia asi a tiež som to vzdala, sa mi zdalo, že budem mať málo marhuľ . páči sa mi tvoj recept, tiež som ešte takto jogurt nepoužila a vždy je k dispozicii v chladničke, krásna fotka, lákavá
zuzanka1367
@terinka55 , @mesiar50 ,@cezminka ,@izabellka929 , ďakujem Vám za pekné písmenká, ste milí :) @haji s tým kokosom to môže byť super, to vyskúšam, @bazalka321 v nejakých bio predajniach a naposledy bola super cena v Bille aj na brezový, aj kokosový, @afataga veď práve pre ten jogurt na zapečenom ceste som ho sem pridala, zistila som, že má za úlohu nedovoliť ovociu premočiť cesto a dá sa chytiť do ruky aj na druhý deň :) Neviem presne ako sa tie jedošky volajú, pestujeme ich v krčme na parapete, tak som si z nich priniesla aj domov, raz sme robili aj koštovku pre odvážnych, snáď niekto poradí...susedka moja, tak dnes nám išla marhuľová karta, ostalo ešte ? Urobíme koštovaciu výmenu...ďakujem Vám priatelia všetkým, viem, možno niekomu príde vhod, pekný zvyšok víkendu Vám prajem...
1x haji
tiginko
neštvite ma baby, jeden koláč krajší než druhý, už ani neviem do ktorého skôr zahryznúť. A čo moje plavky, há? Hlasujem za šaláty "jeden ako druhý"!!